> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四

时间:2024-04-18 05:56:07 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/459289.html
题目内容:

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中。选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Alice watched from her brother’s New Orleans house as Hurricane Katrina split trees, broke windows, and swallowed cars, including her own, A few miles away ,her best friend ,Pat also a nurse. was supervising patients in the high-risk hospital when the river banks broke, For the next six days, Pat and her crew lived there until a rescue boat picked them up,

Both of them were evacuated to safer parts of the States, Weeks later, they ,like thousands of others,returned to find their homes uninhabitable, their jobs gone,

The following spring, as she was rebuilding her life, Alice contacted an information centre for returning, residents, When asked if she would head a desperatedly needed clinic, Alice said she’d do ti ,but only with Pat ,It took Pat less then five minutes to say yes, And after consulting with her children, she offered her damaged home as the new clinic.

As word spread ,help poured in , Groups raised money and donated medical equipment ,exam tables, free ductwork, other supplies and even labor, Bedrooms were transformed into exam rooms and Pat’s living room into a waiting room.

On February 27,2007,the clinic opened, with patients lined up around the block, Those who came in that first day were very sick with problems from not taking their medicine for a year after Katrina, Over 1,200 people have made their way to the clinic, whose decoration passes what Pat calls the mama test.:”Would your mama feel comfortable here?” Until recently, it was the only health-care facility in there, “It’s a relief to have a clinic right here in the neighborhood where I can check my pressure.”says Latoya Owens, 30, who suffers from hypertension.

“This is the most rewarding thing I ‘ve ever done ,” says Alice .Adds Pat ,”I ‘m alleviating(减轻)some suffering in an underserved population. I listen to their stories, and I cry a lot, People outside New Orleans think things are back to normal here, but we are far from that.”

56 When Hurricane Katrina arrived,.

A Alice was driviilg to her brother’s hous

B.Pal was visiting in a hospital

C houses were destroyed D peoplc were rescued to safety

57.What does the fifth paragraph mainly 1elI us?

A.The clinic opened a year after Hurricane Katrina.

B.The clinic helped local people a lot.

C.The clinic was the only one of its kind in the neighborhood.

D.The clinic was decorated to people’s satisfaction.

58.Which of the following statements is NOT true according to the passage'

A.Things in New Orleans were much worse than people thought.

B.Alice felt happy and satisfied about what she was doing.

C.Pat thought a lot before agreeing to work together with Alice.

D.People were ready to help when disasters happened.

59.Pat cried a lot probably because.

A.she was sad about what people had suffered

B.she was moved by people’s help to the clinic

C.work in the clinic was too difficult

D.she lost her job and home during Hurricane Katrina

60.The underlined word“evacuated’’in the second paragraph most probably means“”

A.foreed

B.attached

C.related

D.moved

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:C

小题4:A

小题5:D

答案解析:
考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。