> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When my father was getting ready for work,

时间:2024-04-18 05:21:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When my father was getting ready for work,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/458820.html
题目内容:

When my father was getting ready for work, our house was ruled by knocks and words.He used to come downstairs to breakfast.The morning paper lay beside his plate.He always read the “Deaths” first, and then he knocked once on the table.One of my sisters brought his bread, already buttered for him.Usually he said nothing, but once I heard him say, “I love you very much, Edith.I would love more if you buttered my bread on both sides.” He read the paper all through breakfast.Two knocks on the table meant “I am ready for my tea.” If a single knock followed that meant, “More bread, please.”

After breakfast he said, “Boots.” The paper was spread(展开) for him over the back of an arm-chair.Yesterday’s paper was put on the chair for his feet, and his boots were brought to him, freshly cleaned.He read standing at the same time putting on his boots.With one boot finished he said, “Bus.” At that point one of the girls went outside to the garden gate and waited there.Her job was to stop a bus when it came.It came early sometimes and it had to wait for my father.“Overcoat, hat.” One of my sisters had already brushed his overcoat.Now she held it open for him.Another girl came with his hat, nicely brushed.“Handkerchief, pipe(烟斗).” They were brought and put, with his tobacco(烟草), into his pocket.He looked out of the window and said either “Walking stick” or “Umbrella”.It was handed to him.Ready now, he was still reading the paper.He didn’t put it down until he heard the shout “Bus coming!” Then he kissed my mother and went out.The girls breathed freely.

How lucky a man was to have a wife and five daughters at home!

68.When the father made the first knock, he meant _______.

A.he had begun to read the morning newspaper

B.he was made to feel sad by the” Deaths” news

C.he would start to read the other parts of the paper

D.his breakfast should begin

69.What does “Edith” mean?

A.A kind of bread.

B.One of the writer’s sisters.

C.The writer.

D.The writer’s mother.

70.All the daughters were quite busy in the morning because _______.

A.their father never helped them

B.their father always gave different instructions at the same time

C.each of them had to start and finish her job just on time

D.they were not clever or quick enough to do their jobs

71.What was the father’s favorite?

A.Reading newspaper.

B.Having bread buttered on both sides.

C.Giving instructions.

D.Being clean and tidy.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:C

小题4:A

答案解析:
考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。