> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

There is a group of people whose numbers t

时间:2024-04-18 04:19:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「There is a group of people whose numbers t」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/457977.html
题目内容:

There is a group of people whose numbers the British Government desperately wants to see dropping. They're mostly in their early 20s, without jobs and not at university. They often wander the streets and are seen as a threat.

The Office for National Statistics reported on Dec, 11, 2006 that the number of young people who are not in school and not working or in training in Britain has risen sharply since 1997.

Britain now has 1.24 million people aged 15 to 24 who have nothing to do. That's a 15 percent increase over 1997. One in six people in this age group is idle.

These people are most likely to be from lower-income families and be supported by their families or the government. Those aver 18 can get a weekly job seeker's allowance of £46,69(690 yuan) from the government. This is only enough to cover the basic cost of living.

Housing benefits are also available. But for single people under 25, these only cover rent for very cheap accommodation, such as a shared room. So most unemployed young people choose to live with their parents, where they can have a room of their own

Some charities or local governments offer free housing for homeless young people as well. Nightstop UK, for example, offers help to young people aged 16--25. However, the housing is often only short-term.

British politician Iain Duncan-Smith blames the breakdown of traditional families on the increasing number of unemployed or untrained young people.

In Britain today, about one in 10 families are headed by a cohabiting couple, Cohabiting parents are twice as likely to break up as married parents, according to a Conservative Party report. Family breakdown is likely to lead to ignoring a child's education.

Poor post-school vocational training programmes are also being criticized. Independent research suggests that some training programmes are a waste of time.

The New Deal, a major programme to help the unemployed young, is one example. In 1998, 61 per cent of those leaving the programme could find jobs. That number is now down to 35 per cent.

" It, shows a failure of government policy. Even if you put in a large amount of money, if you haven't got the basic policies right, you won't get me results." said politician David Willetts .

60. What does the underlined word "idle" probably mean in the third paragraph?

A. engaged B. unemployed C. diligent D. busy

61. How many factors are mentioned in this passage that lead to the increase of unemployment?

A. 2 B.3C. 4 D. 5

62. We can learn from the passage that_______________

A. the allowance from, the government can help those young people to live a comfortable life

B. the New Deal is always successful in helping job hunters

C. homeless young people depend on local governments for permanent accommodation

D. most unemployed young people choose to live with their parents because they can have their own room

63. The best title for this news report might be________________.

A. Success of Government Policy B. Vocational Training in Britain

C. Jobless Youth Concerns D. Job Hunting Problems

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:D

小题4:C

答案解析:
考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。