第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)Big things wer
时间:2024-04-18 04:07:45 栏目:学习方法
题目内容:
第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
Big things were happening in my life the summer I turned 13. In the middle of that summer, my parents shook my entire world and turned it upside down when they told me they were getting a divorce. I couldn't believe that our family was going to break up. Though I always knew my parents weren't very happy and they often fought, I still wanted my family to stay the same.
My life changed completely after the divorce.My mother and I moved into a small apartment across town,while my father and brother,Bill, stayed in our house.I now became a visitor whenever I went to see my dad and Bill on the weekends. And immediately I had my soon-to-be stepfather,Dan,whom I showed no interest in.I was clearly depressed, especially after Dan and my mother married and I realized that there was no way that things could change back to the way they had been.
Even though I resisted all Dan's attempts to get to know me and wasn't very nice to him, he never gave up on me. Gradually, I began to trust him. I realized that we actually had some things in common, especially when it came to movies and TV shows. We spent a lot of time together hanging out watching TV. That gave us a chance to talk and get to know each other.
Better still, Dan showed an interest in me that I had never experienced from my own father. Dan was always around when I needed advice on school or friends. once I began to warm up to Dan, the three of us began spending a lot of time together. We often went out to eat and took short trips. Eventually, I discovered that I finally had the happy family that I had always wanted.
I now realize my parents were right about getting the divorce. Their breakup was the best thing to happen for all of us. My father also found happiness- he remarried and had another child, my half-sister, Michelle.
At 13, I learned an important truth-change is not always the worst thing that can happen. Sometimes, it is just what we need the most.
61.According to the passage, which of the following statements is WRONG?
A.Their parents didn't love each other any longer. B.The writer didn't want his parents to divorce.
C.Their parents' divorce hurt the writer much. D.The writer was in low spirits all the time.
62.The writer and Dan have the same interests EXCEPT______.
A.seeing movies B.surfing the internet C.having talks D.watching TV
63.What does the author think of his stepfather?
A.Trustful. B.Interesting. C.Helpful. D.Boring.
64.Which of the following is the best title for this passage?
A.Divorce Is Not Always the Worst. B.A Devoted Stepfather.
C.There Is a Change in My Life. D.A True Story.
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:C
小题4:A
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅