第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个
时间:2024-04-18 02:56:51 栏目:学习方法
题目内容:
第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Nowadays, we hear a lot about the growing threat of globalization, accompanied by those warnings that the rich pattern of local life is being undermined(破坏), and many dialects and traditions are becoming extinct. But stop and think for a moment about the many positive aspects that globalization is bringing. Read on and you are sure to feel comforted, ready to face the global future
Consider the Internet, that good example of our shrinking world. Leaving aside the worries about political extremism, even the most narrow-minded must admit that the net offers a lot of benefits, not just in terms of education, the sector(部分)for which it was originally designed, but more importantly on a global level, the spread of news and comment. It will be increasingly difficult for politicians to misinform the public, as the oppressed(被压迫的)will not only find support and comfort, but also be able to organize themselves more effectively.
MTV is another global provider that is often criticized for imposing(强加)popular culture on the unsuspecting millions around the world. Yet the viewers’ judgment on MTV is undoubtedly positive; it is regarded as necessary by most of the global teenage generation who watch it, a vital part of growing up. And in the final analysis, what harm can a few songs and videos cause?
Is the world dominance(绝对优势)of brands like Nike and Coca-Cola so bad for us, when all is said and done? Sportswear and soft drinks are harmless products when compared to the many other things that have been globally available for a longer period of time----heroin and cocaine, for example. In any case, just because Nike shoes and Coke cans are for sale, it doesn’t mean you have to buy them----even globalization cannot take away people’s free will.
Critics of globalization can stop presenting their doom and gloom statements. Life goes on, and has more to offer for many citizens of the world than it did for their parents’ generation.
56.Some people feel sad about globalization because they believe it will ____________.
A.affect the rich local life
B.bring threat to the world peace
C.change their present easy lifestyle
D.increase the size of people speaking dialects
57.Internet was originally designed______________.
A.to spread news and comment
B.to get support and comfort
C.to organize the oppressed more effectively
D.to promote education
58. Which of the following is true according to the passage?
A. The Internet makes people worried about political extremism.
B. Nike and Coca-cola shouldn’t have caused so much worry.
C. All of the global teenage generation think that MTV is a necessary and important part for their growing up.
D. Sportswear and soft drinks cannot be compared with drug.
59.Which of the following could be the best title of the passage?
A.Globalization is Standardization(标准化)
B.Globalization: Don’t Worry, Be Happy
C.Globalization: Like it or change it
D.Globalization Brings Equality
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:B
小题4:B
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅