I recently bought a house and moved in the
时间:2024-04-18 02:49:47 栏目:学习方法
题目内容:
I recently bought a house and moved in the first weekend of July.
Since I have been in my new neighborhood, I have had the pleasure of meeting a few of my neighbors who seem to be extremely nice people. For Christmas, I thought I would do something nice for each of the neighbors that I know. I sat down and counted. There were nine neighbors but I decided to add one more person to my list for a total of ten. This lady that I decided to add lives down the street from me. I meet her every morning walking to work as I drive down the street. She always manages a sweet smile and a hearty wave. I had no idea what her name was and was not even sure which house she lived in.
My gift idea was to make small fruit baskets and leave them on each of my neighbors’ front porches or door-steps the night of Christmas Eve for them to find, either that night or the next morning. I signed the cards—“Happy Holidays from 5104 Northumberland Road.”
My neighbors really appreciated the baskets and would tell me as they saw me in the yard or they would call, and a couple even came by to thank me.
This morning on my way to work, I placed my mail in the mailbox and noticed a small note inside. It was addressed simply “Resident,5104 Northumberland Road.”
I opened the envelope and took out a Thank You card. I opened the card and read the message which really caught me by surprise.
The card said:“Thank you for the lovely fruit basket you left on the porch of Richard Kelly. It was very thoughtful. Richard Kelly passed away less than a month ago. He never stopped talking about how nice it was that someone remembered him in his time of illness. He really appreciated it.”
I was sincerely moved. I had no idea who Richard Kelly was or that he had been seriously ill. I had left that nice lady’s basket on Mr. Kelly’s porch by accident.
65. Which of the following statements can be supported by the passage?
A. What a pity it was that the lady didn’t receive her gift!
B. A mistake made by chance caused an excellent result.
C. Richard Kelly was so lucky to receive the gift.
D.A careless man made a careless mistake.
66.The reason why the writer wanted to send gifts was that.
A. he intended to show his friendship to his new neighbors
B. he wanted to gain respect from his new neighbors
C. he intended to express his love to his neighbors
D. he planned to make friends with his new neighbors
67.Who knew the truth of the gift to Richard Kelly according to the passage?
A. The young lady. B. Richard Kelly.
C. The writer. D. The writer of the Thank You card.
68.It can be inferred from the passage that the writer was.
A. moved and pitiful B. moved and excited
C. interesting and funny D. shocked and sorry
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:B
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅