> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

She is only 12 years old but lives only wi

时间:2024-04-18 02:36:07 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「She is only 12 years old but lives only wi」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/456557.html
题目内容:

She is only 12 years old but lives only with her younger sister. Her parents are far away from home, and she has to take care of her younger sister. She is He Can, a student at Anqing Jiangzhen Middle School in Anhui, one of the “stay-at-home children” in her town. To make money, these kids’ parents go to big cities to find jobs. Their children have to stay at home because they have to go to school.

He Can’s parents left home when she was only four. They only come back for the Spring Festival every year. Because she had to live with different relatives at different times, He Can went to eight different primary schools.

“I used to complain,” she said. “But later I understood my parents. They have to go away to make a better life for us.” He Can said her frequently (频繁地) changing life also has a good side.

“When I went to a new school, I had to try to make friends,” said He Can. “I became outgoing. Now I’m not afraid of talking to people.”

He Can said her relatives were kind to her. They taught her how to cook and wash clothes.

When He Can was going to start junior high school, her parents agreed to let her live out with her younger sister. She rents a house near the school. Sometimes their grandmother comes over and helps them.

Every day, He Can gets up at 6:00 am and cooks breakfast. Then the two girls go to school. They have supper at 6:00 pm. Then He Can does chores and helps her sister take a shower. She usually goes to bed at 9:30 pm.

Though busy, He Can is still a top student in her class. She said the secret is never to put things off until tomorrow.

“I think my life is OK,” she said. “But if possible, I would like my parents to settle down (安顿下来) and live with us.”

小题1:Why does He Can live only with her younger sister?

A.Because their parents don’t like them.

B.Because their parents have to work in a big city.

C.Because they enjoy living by themselves.

D.Because their schools are too far away from their home.小题2:Where did He Can live before she started junior high school?

A.In her relatives’ houses.

B.In her own house.

C.In a house she rented.

D.In her school.小题3: What does He Can think of changing schools so often?

A.She hates it and complains a lot about it.

B.She thinks it good for her growth.

C.She enjoys it because she can make more friends.

D.She thinks it bad for her studies.小题4: What is He Can’s secret of being top at studies though busy?

A.She often asks her relatives for help.

B.She exercises a lot to make herself stronger.

C.She gives her sister some work to do.

D.She tries to finish everything before going to bed.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。