The Olympic Games are seen as the greatest
时间:2024-04-18 02:25:30 栏目:学习方法题目内容:
The Olympic Games are seen as the greatest test of an athlete’s ability and are supposed to celebrate the spirit of fair play. But in fact, sportsmen have been using drugs to cheat their way to victory since the Games first began.
In the early years, athletes ate mushrooms(蘑菇)and plant seeds to improve their performance. Nowadays, this kind of cheating has a name doping(服用兴奋剂).
Just last month, Britain’s top sprinter(赛跑选手) Dwain Chambers and several American athletes tested positive(呈阳性)for the drug THG. Until a coach secretly gave a sample of THG to scientists, no one knew how to test for it.
“We’re like cops(警察)chasing criminals—athletes are always adapting and looking for areas we haven’t investigated,” said Jacquew de Ceaurriz, a French anti-doping expert.
Since the first drugs test was carried out at the 1968 Olympics in Mexico City, many cheats have been caught out. The most famous case in history is that of Canadian sprinter Ben Johnson.
He broke the 100 meters world record in winning gold at the 1988 Seoul(汉城)Olympics. But days later, he tested positive for drug use, lost his gold medal and was banned from the sport. Five years later, he returned to action—only to be found positive again and banned forever.
China has also had problems with drug cheats. At the 1994 Asian Games, 11 Chinese athletes—seven of them swimmers—tested positive for banned drugs. Sports organizations promised th
Experts are also worried that doping can damage a person’s health. It is believed to increase the risk of liver and kidney(肝肾)diseases, and women may experience reproductive(生育) problems. As long as they can stay ahead of the scientists, it is unlikely the cheats will stop. But experts say there is a limit to what can be achieved and that athletes will not be able to change their bodies using gene(基因)technology.
“For the moment, genetic doping does not exist,” said de Ceaurriz. “Even in 10 or 15 years it will not be done easily—the scientific community(界)will not let it happen.”
( ) 60. Which of the following is not the way that some athletes cheat to their better sports achievements?
A.Eating mushrooms.B Taking drug THG.
C. Taking genetic doping. D. Eating plant seeds.
( ) 61. How many countries are mentioned in the passage in which there were athletes doping?
A. Two. B. Four. C. Sic. D. Eight.
( ) 62. We can infer from the passage that ____.
A.scientists get a lot of information about drugs before the athletes take doping
B.taking doping will never happen again because of the serious test
C.few athletes used drug cheats before the first drugs test was carried out at the 1968 Olympics
D.problems with drug cheats are still serious though they are severely tested
( ) 63. Which statement of the following is true?
A.Many police are sent to chase criminals of taking doping during the Olympic Games.
B.The drug test was carried out until the 1968 Olympics.
C.There is the possibility that women athletes taking doping will give no birth to a child.
D.Ben Johnson was banned from sports forever for being tested positive for drug use at the 1988 Seoul Olympics.
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:D
小题4:C
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅