For several days I saw little of Mr. Roche
时间:2024-04-18 01:40:36 栏目:学习方法
题目内容:
For several days I saw little of Mr. Rochester. In the morning he seemed very busy with business,and in the afternoon gentlemen from the neighborhood called and sometimes stayed to dine with him. When his foot was well enough, he rode out a great deal.
During this time, all my knowledge of him was limited to occasional meetings about the house, when he would sometimes pass me coldly, and sometimes bow and smile. His changes of manner did not offend me, because I saw that I had nothing to do with the cause of them.
One evening, several days later, I was invited to talk to Mr. Rochester after dinner. He was sitting in his armchair, and looked not quite so severe, and much less gloomy. There was a smile on his lips, and his eyes were bright, probably with wine. As I was looking at him, he suddenly turned and asked me, “Do you think I am handsome, Miss Eyre?”
The answer somehow slipped from my tongue before I realized it: “No, sir.” “Ah,you really are unusual! You are a quiet, serious little person, but you can be almost rude.” “Sir,I'm sorry. I should have said that beauty doesn't matter,or something like that.” “No,you shouldn't! I see,you criticize my appearance,and then you stab (刺) me in the back! You have honesty and feeling. There are not many girls like you. But perhaps I go too fast. Perhaps you have awful faults to counterbalance (抵消) your few good points.”
I thought to myself that he might have too. He seemed to read my mind,and said quickly,“Yes, you're right. I have plenty of faults. I went the wrong way when I was twenty-one,and have never found the right path again. I might have been very different. I might have been as good as you, and perhaps wiser. I am not a bad man,take my word for it,but I have done wrong. It wasn't my character,but circumstances that were to blame. Why do I tell you all this? Because you're the sort of person people tell their problems and secrets to, because you're sympathetic and give them hope.”
It seemed he had quite a lot to talk to me. He didn't seem to like to finish the talk quickly,as was the case for the first time.
“Don't be afraid of me, Miss. Eyre,”he continued. “You don't relax or laugh very much,perhaps because of the effect Lowood school has had on you. But in time you will be more natural with me,and laugh,and speak freely. You're like a bird in a cage. When you get out of the cage, you'll fly very high. Good night.”
46. At the beginning Miss Eyre's impressions of Mr. Rochester were all except_____.
A. busy B. sociable C. dull D. changeable
47. The underlined sentence means_________ .
A. only by meeting him around the house sometimes did I know a little about him.
B. only by coming to the house could I know about him.
C. I occasionally met him but my knowledge about him was poor.
D. What I knew about him was limited in the house.
48. From what Mr. Rochester told Miss Eyre, we can conclude that he wanted to _________________.
A. tell her all his troublesB. tell her his life experience
C. blame her for misunderstanding him D. change his circumstances
49. At the end of the passage,Mr. Rochester sounded ___________ .
A. rude B. cold C. polite D. encouraging
50. According to the passage, which of the following statements is WRONG?
A. Miss Eyre was at Lowood School before she came to Mr. Rochester’s house.
B. Miss Eyre didn’t see Mr. Rochester often.
C. Miss Eyre was honest, brave and confident.
D. Miss Eyre was brave, polite and warm-hearted.
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:B
小题4:D
小题5:D
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅