> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It was June 15, and in two days I would be

时间:2024-04-18 00:59:19 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It was June 15, and in two days I would be」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/455274.html
题目内容:

It was June 15, and in two days I would be turning thirty. 1 was insecure about entering a new decade of my life and feared that my best years were now behind me.

My daily routine included going to the gym for a workout before going to work. Every morning I would see my friend Nicholas at the gym. He was seventy - nine years old and in terrific shape. As I greeted Nicholas on this particular day, he noticed I wasn't full of my usual vitality and asked if there was anything wrong. I told him I was feeling anxious about turning thirty. I wondered how I would look back on my life once 1 reached Nicholas's age, so I asked him, “What was the best time of your life?”

Without hesitation, Nicholas replied, Well, Joe, this is my philosophical answer to your philosophical question:

"When I was a child in Austria and everything was taken care of for me and I was nurtured by my parents that was the best time of my life."

"When I was going to school and learning the things I know today, that was the best time of my life."

"When I got my first job and had responsibilities and got paid for my efforts, which was the best time of my life."

"When I met my wife and fell in love, which was the best time of my life."

"The Second World War came, and my wife and I had to flee Austria to save our lives. When we were together and safe on a ship bound for North America, which was the best time of my life. "

"When we came to Canada and started a family, which was the best time of my life."

"When I was a young father, watching my children grow up, that was the best time of my life."

"And now, Joe, 1 am seventy - nine years old. I have my health, l feel good and I am in love with my wife just as I was when we first met. This is the best time of my life."

46. When Joe's 30th birthday is drawing near, he feels .

A. excited B. frightened C. worried D. eager

47. Joe usually goes to the gym to .

A. take exercise B. begin his work

C. see his friend Nicholas D. do his part -time job

48. What does the underlined word vitality in the second paragraph mean?

A. strength B. Power to survive

C. Happiness D. Energy and enthusiasm

49. What is the right order of the following events?

a. Fell in love b. Grew up in Austria c. Settled in Canada

d. Escape from his country e. Got salaries

A. b a e d c B. b e a d c C. a b e d c D. b c a d e

50. The purpose of the passage is to .

A. tell the reader about Joe's experience

B. tell the story of his friend Nicholas.

C. tell people not to worry about their ages.

D. tell people to take an optimistic attitude toward life.

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:D

小题4:B

小题5:D

答案解析:
考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。