Fifteen years ago, I entered the Boston Gl
时间:2024-04-18 00:47:24 栏目:学习方法题目内容:
Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then . It wasn’t easy getting hired. I had to fight my way in to a dime-a-word job. But once you were there, I found , you were in .
Globe jobs were for life-guaranteed until retirement. For 15 years I had prospered there—moving from an ordinary reporter to foreign correspondent and finally to senior editor. I
Instead, I had made a decision to leave.
I entered my boss’s office. Would he rage? I wondered. He had a famous temper. “Matt, we have to have a talk, ” I began awkwardly. “I came to the Globe when I was twenty —four. Now I’m forty . There’s a lot I want to do in life. I’m resigning. ”
“To another paper? ” he asked.
I reached into my coat pocket, but didn’t say anything, not trusting myself just then.
I handed him a letter that explain everything. It said that I was leaving to start a new media company. That the Globe had taught me in a thousand ways. That we were at a rare turning point in history, I wanted to be directly engaged in the change.
“I am glad for you , ” he said , quite out of my expectation. “ I just came from a board of directors meeting and it was seventy-five percent discouraging news. Some of that we can do deal with. But much of it we can’t ,” he went on. “I wish you all the luck in the world, ”be concluded. “And if it doesn’t work out , remember ,your star is always high here.”
Then I went out of his office, walking through the newsroom for more good-byes. Everybody was saying congratulations. Everybody—even though I’d be risking all on an unfamiliar venture : all
Later, I had a final talk with Bill Taylor, chairman and publisher of the Boston Globe. He had turned the Globe into a billion-dollar property.
I’m resigning, Bill, ” I said. He listened while I gave him the story. He wasn’t looking angry of dismayed either. After a pause, he said, “Golly, I wish I were in your shoes.”
小题1: From the passage we know that the Globe is a famous .
A.newspaper
B.magazine
C.temple
D.church小题2:If the writer stayed with the globe, .
A.he would be able to realize his lifetime dreams
B.he would let his long favourite dreams fade away
C.he would never have to worry about his future life
D.he would never be allowed to develop his ambitions小题3:The writer wanted to resign because.
A.he had serious trouble with his boss
B.he got underpaid at his job for the Globe
C.he wanted to work in the new media industry
D.he had found a better paid job in a publishing house小题4:By “I wish I were in your shoes. ”(in the last paragraph), Bill Taylor meant that.
A.the writer was to fail
B.the writer was stupid
C.he would do the same if possible
D.he would reject the writer’s request
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:C
小题4:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅