> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

III 、阅读理解 London Thursday July 26 (Reuters

时间:2024-04-18 00:38:06 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「III 、阅读理解 London Thursday July 26 (Reuters」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/454981.html
题目内容:

III 、阅读理解

London Thursday July 26 (Reuters)---Ian Johnstone missed his girlfriend so much that he flew back to Britain from Australia to propose to her(向……求婚). The problem is that she flew in the opposite direction.

He and Amy Dolby could even have met each other when they sat in the same airport waiting-room in Singapore at the same time to wait for connecting flights(航班).

Dolby, heartbroken when she arrived at Johnstine’s Sydney apartment to find he had flown to London, told the times: “It was as though someone was playing a cruel joke on us. He is the most romantic(浪漫的) person I have ever known. I think our problem is that we are both quite impulsive(冲动的)people. We are always trying to surprise each other.”

After an 11,000-mile flight across the globe, she was greeted by Johnstone’s astonished flat mate asking what she was doing there.

“The terrible truth dawned (明朗)when I found that Ian’s suitcase and most of his clothing were missing. I sat on the end of his bed and cried my eyes out. And that really made me angry,” she said.

Johnstone, a 27-year-old bricklayer, had taken a year off to travel around Australia. But he was missing Dolby, a 26-year-old secretary, so much he got a job on a Sydney building site(建筑工地)and started saving for surprise.

He then flew home to Britain and went to her apartment armed with an engagement ring(订婚戒指), champagne(香濱酒) and flowers.

“I really missed Amy and I had been thinking about her all the time. I thought she was winding me up when she phoned me from Australia,” he said.

Johnstone then asked Dolby to marry him on the phone. “I didn’t know whether to laugh or cry but I accepted,” she said.

Dolby was given a short tour of Sydney by Johnstone’s friends and Johnstone had to stay in Britain for two weeks because he could not change his ticket.

1. It can be learned from the text that_______.

A. Dolby was heartbroken when she heard Johnstone refused to see her.

B. Johnstone worked in Sydney and went to Britain on business

C. Dolby was greeted by Johnstone’s flat mate at the airport

D. Johnstone failed to see Dolby in her apartment in Britain

2. According to the text, it seemed that_______.

A. Dolby wanted to go sightseeing in Sydney alone

B. Johnstone and Dolby could have seen each other in Singapore

C. Dolby stayed longer in Sydney than Johnstone stayed in Britain

D. the young lovestruck couple had both intended to propose to each other

3. When Johnstone asked her to marry him on the phone, Dolby felt_______.

A. nervous and shy B. cheerful and angry

C. excited and shocked D. confused and sad

4. Which of the following shows the right order of what happened in the text?

a. Johnstone flew back to Britain to propose to his girlfriend, Amy Dolby.

b. Johnstone started working at a Sydney building site.

c. Johnstone went to Amy’s apartment in Britain with an engagement ring.

d. Johnstone proposed to Dolby over the phone.

e. They were waiting for their connecting flight in the airport lounge in Singapore.

f. Dolby called Johnstone from Australia.

A. b-a-d-e-c-f B. c-a b-e-f-d C. b-a-e-c-f-d D. b-a-f-e-c-d

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:B

小题4:C

答案解析:
考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。