Both my parents came from towns in Mexico.
时间:2024-04-18 00:08:50 栏目:学习方法
题目内容:
Both my parents came from towns in Mexico. Then I was born in E1 Paso,Texas and when I was four, my family moved to a housing project in East Los Angeles.
Even though we struggled to make ends meet, my parents stressed to me and my four brothers and sisters how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities. They influenced us with the concepts of family, faith and nationalism.
I got my first real job when I was ten. My dad injured his back working in a cardboardbox factory and was retrained as a hairstylist. He rented space in a little shopping mall and gave his shop the fancy name of Mr.Ben’s Coiffure.
The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week,which meant getting up at 3 a.m..To pick up rubbish, Dad used a little machine that looked like a lawn mower. Mom and I emptied garbage cans and picked up litter by hand. It took two to three hours to clean the lot. I’d sleep in the car on the way home.
I did this for two years,but the lessons I learned have lasted a lifetime. I acquired discipline and a strong work ethic(道德), and learned at an early age the importance of balancing life’s competing interests-in my case,school,homework and a job. This really helped during my senior year of a high school, when I worked 40 hours a week flipping burgers at a fastfood joint while taking a full load of college preparation courses.
The hard work paid off. I attended the U.S.Military Academy and went on to receive graduate degrees in law and business from Harvard. Later, I joined a big Los Angeles law firm and was elected to the California State Assembly(州议会).In these jobs and in everything else I’ve done, I have never forgotten those nights in the parking lot. The experience taught me that there is dignity in all work and that if people are working to provide for themselves and their families that is something we should honor.
59. Before my father got injured,we________.
A. didn’t like living in the USA B. lived a poor but happy life
C. were lucky to move to the USA D. had many ways to make money
60. When he recovered,to make a living my father________.
A. ran a small shopping mall B. did a parttime job
C. worked as a barber D. became a street cleaner
61. Working in the parking lot for two years had taught me________.
A. how to obey school discipline B. how to do two things well at a time
C. that discipline and work were of equal value
D. that I must do as many things as possible at a time
62. The author tells us in the last paragraph that we should be proud of those who________.
A. have done all kinds of jobs B. are cleaning the parking lot
C. have achieved a lot in their lives D. are bearing their responsibilities
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:B
小题4:D
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅