> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

III.阅读理解(20×2)When Sir Winston Churchill ,

时间:2024-04-18 00:00:57 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「III.阅读理解(20×2)When Sir Winston Churchill ,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/454471.html
题目内容:

III.阅读理解(20×2)

When Sir Winston Churchill , the great British prime minister, reached his eightieth birthday in November 1954, he was presented with his portrait by a well-known modern artist, Granham Sutherland. The painting had been ordered and paid by the members of Parliament(国会), who wanted to honor the Grand Man of World war II.

Sir Winston and Lady Churchill were deeply moved by this mark of respect and affection. Neither of them, of course, allowed the donors(捐赠者) to see how much they both disliked the portrait. “It makes me look stupid—which I am not !” Churchill protested in pr

III.阅读理解(20×2)When Sir Winston Churchill ,
ivate. Publicly, he o nly said that it was “a fine example of modern art”. His friends smiled: it was well-known that Sir Winston didn’t care for modern art.

Churchill was so unhappy about the portrait that finally his wife had it destroyed. Churchill died at ninety in January 1965. lady Churchill followed him in 1977. Shortly after her death, the public learned what had happened to Sutherland’s paint

III.阅读理解(20×2)When Sir Winston Churchill ,
ing, and a heated argument broke out. The painter was understandably sad. The artistic community, shocked and angry, claimed that the destruction of the picture had been a crime. Historians said that they regretted the disappearance of a historical docu ment. All agreed that Churchills didn’t have the right to do what they had done.

Well—did they ? A good part of the public felt that the owner of a portrait had the right to get rid of it if it made him so unhappy. The question, however, has been raised many times before: who has the right to a work of art—the sitter, the owner, the donor or the artist who created it? And when the painting is the portrait of a historical figure, should the right of posterity (后代) be considered, as the historians claimed?

1. To have Churchill’s portrait painted was the idea of ______.

A.a we

III.阅读理解(20×2)When Sir Winston Churchill ,
ll-known modern artist B.Parliament

C.a friend of Churchill D.the public

2. Which of the following is true ?

A. Churchill liked the portrait but his wife not

B. Churchill didn’t like the portrait because he didn’t like the painter

C. Churchill liked the portrait because it was a fine modern art.

D . Churchill didn’t like the portrait and nor did his wife

3. When Churchill said it was “a fine example of modern art”, he was ______.

A. dishonest B. joking C. praising the portrait D. not been straight

4.When was the destruction of the portrait known to the public?

A . As soon as it happened B.After Churchill died in 1965

C. Soon after Lady Churchill’s death D. Not until recently

5. How did people reacted to the news?

A. People of the artistic community were all very sad.

B. The historians felt more strongly against it than the artistic community.

C.All people agreed that Chutchills had no right to destroy the picture.

D. while some were upset, quite a few people believed the Churchills had the right to destroy it.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:D

小题4:C

小题5:D

答案解析:
考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。