> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Britain’s oldest man made his first visit

时间:2024-04-17 23:45:57 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Britain’s oldest man made his first visit」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/454269.html
题目内容:

Britain’s oldest man made his first visit to London yesterday at the age of 101. Mr John Evans had never found the time or money to make the trip from his home in Forest – fach, near Swansea. But, when British Rail offered him an all – expense – paid birthday treat to the capital he just could not refuse.

He arrived at Paddington Station and smartly turned out in his best suit, favorite Panama hat and a red rose in his buttonhole. “It’s very exciting. There’s no doubt about it,” he said.

Until yesterday he had never been far from home, except for one trip to Aberdeen. “But I’ve been on the seas to that faraway land called Ilfracombe 21 miles from home,” he joked.

Mr Evans, who spent 60 years working as a miner in South Wales, almost made the journey to London once before, at the turn of the century. “There was a trip to the White City but it was ten shillings return from Swansea – too much I thought. All my money went to the family then,” he said.

During the next two days Mr Evans will be taken on a short tour of London to see the sights. Top of his list is a visit to the House of Parliament organized by his MP, Mr Gareth Wardell.

The only arrangement he does not care for is the wheelchair provided for him if he gets tired. “I don’t like the chair – people will think I am getting old,” he said. His secret for a long and healthy life has been well publicized – no wine, no tobacco and no anger.

Before setting off from Swansea with his 76 – year – old son, Amwell, he said jokingly, “I’m glad to see they’ve given me a return ticket.”

小题1:The very rea

Britain’s oldest man made his first visit
son that Mr. Evans didn’t go to see the world is that .

A.he had already been on the seas to Ilfracombe

B.he was too busy to go too far away from home

C.he couldn’t afford both the time and the money

D.he believed “East or west, home is the best”小题2:Mr Evans didn’t like the wheelchair simply because .

A.he was not used to traveling in it

B.the wheelchair was of poor quality and not easy to operate

C.he actually preferred walking to sitting in it at home

D.he thought he was still young enough to manage the trip小题3:Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Mr Evans had to work hard to raise his family when young.

B.The trip to London excited Mr Evans very much.

C.Mr Evans could not really enjoy the trip because of his age.

D.Humor was one of Mr Evans’ characters.小题4:The probable explanation to Mr Evans’ long life lies in .

A.his good living habits

B.his hard working for the family

C.his sticking to his hometown

D.his living conditions near the Swansea

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:C

小题4:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。