> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Pete took his seat this day on his usual b

时间:2024-04-17 23:21:46 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Pete took his seat this day on his usual b」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/453943.html
题目内容:

Pete took his seat this day on his usual bench in Union Square.Every Thanksgiving Day for nine years Pete had taken this same seat exactly at one o'clock, and each time the same pleasant thing had happened.But this time Pete had come here more from habit than from hunger.Certainly today Pete was not hungry.Two rich old ladies gave him a Thanksgiving dinner of everything he could eat.

Pete sat on the bench now, hardly able to move.The buttons on his ragged shirt and coat were about to burst.The November breeze and the first light fall of snow felt cool and pleasant to his face.He happened to look to the left and there in the distance he saw the old Gentleman coming toward him.He wanted to get up and run, but he was so full of food he stayed right there.Every Thanksgiving Day for nine years, the Old Gentleman had come there, found Pete on this same bench, and then taken him to a restaurant and bought him a Thanksgiving dinner.It was a kind of tradition which the Old Gentleman, who had no family and lived alone, had tried to continue.

"How do you do' "said the Old Gentleman." Glad to see that the changes of another year have permitted you to move in health through this beautiful world."

Pete took his seat this day on his usual b
Each time the Old Gentleman had said exactly this same thin? It was part of the tradition.Pete, too, began to feel as though he himself was now a part of the tradition, and he therefore did not have the courage to tell the old man that he had already eaten.This dinner seemed to mean so much to the Old Gentleman.

"Thank you, sir, " said Pete at last. “I’ll go with you gladly. I’m very hungry, sir.” Together the Old Gentleman and Pete walked south to the same restaurant where each year Pete had his Thanksgiving dinner. The Old Gentleman seemed pleased and happy. When the waiter brought dish after dish of food to Pete, the Old Gentlenman sat quietly and smiled.Under the circumstances, Pete had to eat.It was part of the tradition, and so he ate like a hero, although when he entered the restaurant even the smell of food almost made him sick.At last Pete leaned back with the battle won.

" Thank you, sir, " he said, with some effort, " for a fine dinner."

They parted as they did each year at the door, the Old Gentlemen going south, Pete north.

Around the corner, Pete stopped for a moment, felt a terrible pain in his stomach, and then fell to the sidewalk unconscious.A little time later an ambulance came.In the hospital they discovered that he had had an attack of indigestion (消化不良).

An hour later, another ambulance brought the Old Gentleman to the same hospital.At first they thought it was also indigestion but later one of the nurses said, "That nice old gentleman over there—you wouldn't think that it was a case of hunger."

小题1:Where did Pete and the Old Gentleman meet every Thanksgiving Day?

A.In the restaurant.

B.In Union Square.

C.At the Old Gentleman's house.

D.At the hospital.小题2:Which of the following sentences in the passage doesn't show Pete was full?

A.Pete sat on the bench now, hardly able to move.

B.The buttons on his ragged shirt and coat were about to burst.

C.Glad to see that the changes of another year have

Pete took his seat this day on his usual b
permitted you to move in health through this beautiful world.

D.When he entered the restaurant even the smell of food almost made him sick.小题3:The underlined sentence "I'm very hungry, sir." in Paragraph 5 implies that .

A.Pete didn't have

Pete took his seat this day on his usual b
the heart to refuse the offer

B.Pete was so greedy that he wanted to have another dinner

C.Pete was suffering from hunger

D.Pete enjoyed having the Thanksgiving dinner for free小题4:Which of the following words can best describe the Old Gentleman?

A.Self-centred.

B.Mosdest.

C.Stubborn.

D.Generous

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。