The first time I decided to leave home was
时间:2024-04-17 23:16:17 栏目:学习方法题目内容:
The first time I decided to leave home was when 1 was in high schoo1.1 was having trouble getting along will my parents.I had about a hundred dollars in my pocket,and so I thought about leaving home, It took me 6my three weeks away from home when I stared to feel homesick. Living on my own is a totally different experience for three main reasons:being more responsible, more decisive and more creative
First of all,I have learned that living on my own requires that I become more responsible.My parents usually tell me to carry out m
Another different experience for me while living on my own is that now I have become more decisive. ·I have to be more careful since I am on my own because my parents are not here to give me their advice. I must make my own decisions.For example,I must make the best decisions for myself without hurting anybody’s feelings and without my parents,guidance.
Therefore,I became more creative just by living on my own.I could make my own future plan-l have made rules for myself to follow.This to me is a good experience,because I usually think that being creative is the.nicest thing in the world.However, when 1 was with my parents
l found it hard for me to be creative simply because I always followed their ideas.
In conclusion,these are the things that usually happen when I am with my parents and when I am alone. Besides,I think that it is better for everyone to love their parents and themselyes before they love anyone else.They s
小题1:According to the text,the author decided to leave home because
A.he would like to live in the school with fellows
B.he found it hard to get on well with his parents
C.he had to go on with.his studies in.another city
D.he felt he was old enough to live on his own小题2:What did the author think matters most in the world?
A.Being independent.
B.Being responsible.
C.Being creative.
D.Being more decisive.小题3:The passage mainly tells us that.
A.one Can be, free of trouble by living on one’s own
B.one can enjoy more freedom by living on one,s own
C.living alone can help one keep good relationships with parents
D.1iving alone helps one become responsible,decisive and creative小题4:How is the text developed?
A.Explanation—Examples—Conclusion
B.Explanation—Research—Conclusion
C.Argument—Information—Conclusion
D.Argument—Reasons—Conclusion
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:D
小题4:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅