> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

完形填空 I :阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。

时间:2024-04-17 22:41:24 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「完形填空 I :阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/453393.html
题目内容:

完形填空 I :阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。(共12个小题;每小题1分,满分12分)

A businessman was on a business trip to Tokyo. One day he went to 29 some gifts for his employees (雇员) back in his country. He 30a supermarket. A lady smiled and welcomed him. He was very touched, and felt good .Because he was not able to 31 the warmth of her smile, he was watching her as he was 32. She was giving the same 33 to all the people who walked into the supermarket.

The businessman started thinking if she hated doing the same thing. So he asked, “My dear lady, are you 34 of doing this job?” The lady smiled and said, “No, sir, I have 35here for the last 10 years and I love my job.

完形填空 I :阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。
” The businessman was surprised and asked, “Why have you stayed here for ten years, and why do you like your job 36 much?” The lady said, “Because I am doing something good for my 37 .” The businessman found this interesting. He asked, “Why?” The lady said, “As most of our customers are 38 , they spend foreign currency here. So our country has a lot of mo ney and becomes richer. People who are happy with our service will 39_____ more often and spend more mo ney in our country.”

Surprised by her 40 , the businessman thanked her. After returning to his own country he worked hard to introduce the same attitude (态度) to his workers, and today his company is one of the best companies in the world.

29. A. buy B. order C. make D. pay

30. A. opened B. cleaned C. entered D. checked

31. A. require B. enjoy C. hide D. forget

32. A. traveling B. working C. singing D. shopping

33. A. feeling B. smile C. warmth D. watching

34. A. fond B. tired C. proud D. afraid

35. A. stood B. learned

完形填空 I :阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。
C. worked D. lived

36. A. so B. very C. even D. enough

37. A. home B. country C. supermarket D. boss

38. A. millionaires B. managers C. strangers D. foreigners

39. A. praise B. visit C. talk D. save

40. A. action B. service C. attitude D. help

最佳答案:

29—30 AC 31—35 DDBBC

36—40 ABDBC

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。