> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Saturday 28 April, 2001: Dennis Tito was s

时间:2024-04-17 21:44:31 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Saturday 28 April, 2001: Dennis Tito was s」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/452635.html
题目内容:

Saturday 28 April, 2001: Dennis Tito was setting off on his holiday. Mr. Tito’s journey was certainly unusual! So was the transport he chose, and the price of his trip.

The 60-year-old multi-millionaire from New York was sitting on board a Russian spaceship. He was on a journey to the International Space Station. It might have been a routine trip for the two astronauts who were traveling with him, but for him it was certainly no ordinary journey. Dennis Tito was the first tourist ever in space, and he had paid the sum of $20 million to go there. As the spacecraft left the earth’s atmosphere, Tito drank a glass of fruit juice to celebrate and looked down at the earth’s blue-green surface. Two minutes later, he was sick. Luckily it was only a minor problem. He soon recovered, and from then on enjoyed a smooth journey. When he arrived at the space station, there was a big smile on his face. “A great trip!” he commented. “I love space.”

For a long time space travel was something for heroes. But all this is going to change. Companies like ProSpace are investing large amounts of money in space travel. They want space and space travel to belong to the public, not just governments. There are other plans, like voyages through space from one side of the world to the other. Maybe we will be able to depart from New York at nine o’clock in the morning, and arrive an hour later-- in Tokyo! Such a schedule would allow the business traveler to return to New York on the same day, and still have eight hours for a meeting!

小题1:Which of the following might be the best title of the passage?

A.Business Travelers

B.Space Tourists

C.A Space Exploration

D.A Frightening Adventure小题2:According to the passage, Dennis Tito.

A.enjoyed his trip very much

B.was too sick to eat anything in space

C.suffered a lot during the trip

D.didn’t think the trip was worthwhile小题3:Which of the following statements is tree according to the passage?

A.Tito was the first American tourist in space.

B.Tito contributed all of his wealth to his space trip.

C.Tito visited the Russian Space Station during his trip.

D.Space travel has become a routine for Tito since then.小题4:It can be expected from the passage that.

A.space travel will belong to the public instead of governments

B.airplanes will some day reach the speed of space vehicles

C.can will be able to circle the earth within less than an hour

D.travel between two places on earth will be made through space

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:A

小题4:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。