Looking back on my childhood, I am convinc
时间:2024-04-17 21:06:47 栏目:学习方法
题目内容:
Looking back on my childhood, I am convinced that naturalists are born and not made. Although we were all brought up in the same way, my brothers and sisters soon left their pressed flowers and insects. Unlike them, I had no ear for music and languages. I was not an early reader and I could not do mental arithmetic.
Before World War I we spent our summer holidays in Hungary. I have only the dim(模糊的) memory of the house we lived in, of my room and my toys. Nor do I recall clearly the large family of grandparents, aunts, uncles and cousins who gathered next door. But I do have a clear memory of the dogs, the farm animals, the local birds, and above all, the insects.
I am a naturalist, not a scientist. I have a strong love of the natural world and my enthusiasm had led me into varied investigations(调查研究). I love discussing my favorite topics and enjoy burning the midnight oil reading about other people’s observations and discoveries. Then something happens that brings these observations together in my conscious(清醒的) mind. Suddenly you fancy you see the answer to the riddle, because it all seems to fit together. This has resulted in my publishing 300 papers and books, which some might honor with the title of scientific research.
But curiosity, keen(敏锐的) eyes, a good memory and enjoyment of the animal and plant world do not make a scientist: one of the excellent and essential qualities required is self-discipline, a quality I lack. A scientist, up to a certain point, can be made. A naturalist is born. If you can combine the two, you get the best of both worlds.
小题1:The first paragraph tells us the author ______.
A.was interested in flowers and insects in his childhood
B.lost his hearing when he was a child
C.didn’t like his brothers and sisters
D.was born into a naturalist’s family小题2:The author can’t remember his relatives clearly because _______.
A.he didn’t live very long with them
B.the family was extremely large
C.he was too young when he lived with them
D.he was fully occupied with observing nature小题3:It can be inferred from the passage that the author was _______.
A.a scientist as well as a naturalist
B.a naturalist but not a scientist
C.no more than a born naturalist
D.first of all a scientist小题4: The author says that he is a naturalist rather than a scientist probably because he thinks he _______.
A.has a great deal of trouble doing mental arithmetic
B.lacks some of the qualities required of a scientist
C.just reads about other people’s observations and discoveries
D.comes up with solutions in a most natural way
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:A
小题4:B
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅