> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One morning, a young man leading a goat lo

时间:2024-04-17 20:58:42 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One morning, a young man leading a goat lo」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/452029.html
题目内容:

One morning, a young man leading a goat lost his way due to the thick mist.Then he met a blind man and asked whether he also lost his way.The blind man said, “I cannot see anything.Therefore, the mist doesn’t affect me.I followed the path in my memory and it never goes wrong.”

Happily the young man led the goat following him forward.The blind man asked where he was going.He said he wanted to sell his goat.“Male or female? How many years have you kept it?” The young man spoke without too much thought, “A female goat of 3 years!”

The young man was still following the blind man when he was grasped the hand by the blind man.He shouted ,“Here is the police station! Go into it and elaborate on how you stole the goat!”

The young man had been a thief for a long time and admitted the goat was stolen by him.He asked the blind man puzzlingly, “But how do you know I am a thief?”

The blind man smiled, “I have been keeping goats for decades and can tell one of them is male or female as well as their age according to their voices.The goat you led just now is obviously a male goat, but you said female.The goat is simply a little more than one year old, but you said you had kept it for three years.Moreover, the goat will bleat totally differently when he is led by a stranger instead of his owner.So I can tell the goat does not belong to you!” only then did the thief understand the whole thing with his head dropped down.

小题1:The blind man didn’t lost his way because _________

A.he didn’t lead a goat

B.he couldn’t see anything

C.he wasn’t affected by the thick mist

D.he had a better memory than the young man小题2:According to the dialogue in Paragraph 2, we can know that ______

A.the blind man was a detective

B.the young man was an honest man

C.the young man familiar with the goat

D.the blind man was very careful小题3:The underlined word “elaborate” in Paragraph 3 most probably means ______

A.express in detail

B.tell a lie

C.learn by heart

D.make up one’s mind小题4:We can infer that the young man was ______after hearing the blind man’s explanation.

A.humorous

B.nervous

C.depressed

D.satisfied

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:A

小题4:C

答案解析:

小题1:细节题:从第一段的句子:The blind man said, “I cannot see anything.Therefore, the mist doesn’t affect me.I followed the path in my memory and it never goes wrong.”可知盲人没有迷路,因为他看不见。选B

小题2:推理题:从第二段的对话,可知这个盲人是很仔细的。选A

小题3:猜词题:句意是:进去,详细说说你是怎么偷羊的。选C

小题4:从文章最后一段的句子:only then did the thief understand the whole thing with his head dropped down.可知年轻人很沮丧。选 C

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。