> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jenny lived in a town.Her father,Mr.Young,

时间:2024-04-17 20:49:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jenny lived in a town.Her father,Mr.Young,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/451913.html
题目内容:

Jenny lived in a town.Her father,Mr.Young,had a shop there and sold clothes in it.The shopkeeper was born in a poor family and was in school no more than a year.He was always sorry for it though he had much money now.He hoped his daughter could become a scientist.But the girl didn’t 1ike anything else except singing.She often went to the concerts,bought a lot of records the famous pop stars made and insisted on listening to the music when she was free.Of course she wanted to be a pop star,too.Her parents wanted to prevent her,but she didn’t listen to

them and they had to agree to her choice.They engaged an old man who was good at music as a private teacher.

Five years passed.Mr.Young bought all kinds of musical instruments for Jenny and they visited some places where the famous singers were born.Of course he spent a lot of money on it.But he found the girl didn’t make any progress.At last the teacher didn’t think the girl could become a singer at all and had to tell Mr.Young about it.The man became angry and said,“Why didn’t you tell me about it earlier? My daughter learned nothing but I paid you month after month!”

“I think you should thank me for it,”said the teacher.“Another teacher, who teaches

badly,is paid more than I was.And I saved much money for you!”

小题1:Mr. Young was in school for a short time because______.

A.he was too poor to go on studying

B.he had to help his parents

C.he was weak in his lessons

D.he didn’t like studying at all小题2:Jenny spent much money buying records and went to the concerts in order to ______

A.visit some places

B.know some pop stars

C.become a pop star

D.1earn singing小题3:Mr.Young became angry because______.

A.he paid a lot of money to the teacher

B.his daughter decided to drop music

C.his daughter spent four years on music

D.the teacher taught his daughter nothing

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。