Sometimes, the simplest ideas are the best
时间:2024-04-17 20:32:54 栏目:学习方法
题目内容:
Sometimes, the simplest ideas are the best. For example, to absorb heat from the sun to heat water, you need large, flat, back surfaces. One way to do that is to build those surfaces specially, on the roofs of buildings. But why go to all that trouble when cities are full of black surfaces already, in the form of asphalt(柏油) roads ?
Ten years ago, this thought came into the mind of Arian de Bondt, a Dutch engineer. He finally persuaded his boss to follow it up. The result is that their building is now heated in winter and cooled in summer by a system that relies on the surface of the road outside.
The heat-collector is a system of connected water pipes. Most of them run from one side of the street to the other, just under the asphalt road. Some, however, dive deep into the ground.
When the street surface gets hot in summer, water pumped through the pipes picks up this heat and takes it underground through one of the diving pipes. At a depth of 100 metres lies a natural aquifer(蓄水层) into which several heat exchangers(交换器)have been built. The hot water from the street runs through these exchangers, warming the groundwater, before returning to the surface through another pipe. The aquifer is thus used as a heat store.
In winter, the working system is changed slightly. Water is pumped through the heat exchangers to pick up the heat stored during summer. This water goes into the building and is used to warm the place up. After performing that task, it is pumped under the asphalt and its remaining heat keeps the road free of snow and ice.
小题1:Which of the following is true according to the first two paragraphs ?
Arian de Bondt got his idea from his boss.
Large, flat, black surfaces need to be built in cities.
The Dutch engineer’s system has been widely used.
Heat can also be collected from asphalt roads.
小题2:For what purpose are the diving pipes used ?
A.To absorb heat from the sun.
B.To store heat for future use.
C.To turn solar energy into heat energy.
D.To carry heat down below the surface.小题3: From the last paragraph we can learn that __________.
A.some pipes have to be re-arranged in winter
B.the system can do more than warming up the building
C.the exchangers will pick up heat
D.less heat may be collected in winter than in summer小题4:What is most likely to be discussed in the paragraph that follows ?
A.What we shall do if the system goes wrong.
B.What we shall do if there are no asphalt roads.
C.How the system cools the building in summer.
D.How the system collects heat in spring and autumn.
最佳答案:
小题1:D
小题2:D
小题3:B
小题4:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅