> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Pat O’Burke was a poor Irishman with a lar

时间:2024-04-17 20:20:48 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Pat O’Burke was a poor Irishman with a lar」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/451521.html
题目内容:

Pat O’Burke was a poor Irishman with a large family, and one morning, waking up very early from cold and hunger, he decided to go shooting in a wood near his cottage. The wood belonged to Lord Northwood, a rich gentleman, Pat had no right to go there, but in it there were swarms of rabbits and flocks of birds that were good to eat, and Pat determined to take the risk. Suddenly he saw the owner, with a group of friends, coming towards him in the wood. There was a look of anger on Lord Northwood's face as he caught sight of the gun in Pat's hands. Pat's heart sank with fear, but he saw there was no hope of escape, so he walked boldly (大胆) up to the group and said to Lord Northwood, “Good morning, sir, and what has brought you out so early this morning?” Lord Northwood, rather surprised, said he and his friends were taking a little exercise to get an appetite(食欲) for their breakfast. Then, looking at Pat with suspicion(怀疑), he said, “but why are you out so early in the morning?” “Well, sir” said Pat, “I just came out to see if I could get a breakfast for my appetite.” The whole crowed burst into laughter at Pat's ready wit(机智,风趣), and with a smile Lord Northwood walked on, leaving Pat to try his luck with the rabbits.

小题1:This is a story about _____.

A.a rich man who owned a big wood

B.a poor Irishman who lived all by himself

C.a clever man who tried to get something to eat

D.an Irish hunter with a large family小题2: There was a look of anger on Lord Northwood's face. Why?

A.He was not expecting Pat at this early hour.

B.He knew Pat was coming for shooting.

C.He didn't like the poor Irishman at all.

D.Pat had not told him he would come.小题3:Why was Lord Northwood surprised?

A.He had not expected such a bold question from Pat.

B.He wondered why Pat didn't run away.

C.Pat wasn't afraid of him.

D.Pat had a gun in his hands.小题4: What made the whole crowd burst into laughter?

A.Pat's funny looks

B.Pat's interesting remarks

C.Pat's quick and humorous response

D.Pat's promise to leave fight away小题5: Guess the meaning of the underlined word “right”.

A.对的

B.右边

C.正好

D.权利

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:C

小题5:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。