A farmer had some puppies he needed to sel
时间:2024-04-17 20:18:01 栏目:学习方法题目内容:
A farmer had some puppies he needed to sell. He painted a sign advertising the pups and set about nailing it to a post on the edge of his yard. As he was driving the last nail into the post, he felt a tug on his overalls. He looked down into the sad eyes of a little boy.
“Mister," he said, "I want to buy one of your puppies."
"Well," said the farmer, as he rubbed the sweat of the back of his neck, “these puppies come from fine parents and cost a good deal of money."
The boy dropped his head for a moment. Then reaching deep into his pocket, he pulled out a handful of change and held it up to the farmer. "I've got thirty- nine cents. Is that enough to take a look?”
"Sure," said the farmer.
And with that he let out a whistle. "Here, Dolly!" he called.
Out from the doghouse and down the ramp ran Dolly followed by four little balls of fur. The little boy pressed his face against the chain link fence. His eyes danced with delight.
As the dogs made their way to the fence, the little boy noticed something else stirring inside the doghouse. Slowly another little ball appeared; this one noticeably smaller.
Down the ramp it slid. Then in a somewhat awkward manner, the little pup began hobbling toward the others, doing its best to catch up....
"I want that one," the little boy said, pointing to the runt.
The farmer knelt down at the boy's side and said, "Son, you don't want that puppy. He will never be able to run and play with you like these other dogs would."
With that the little boy stepped back from the fence, reached down, and began rolling up one leg of his trousers. In doing so he revealed a steel brace running down both sides of his leg attaching itself to a specially made shoe. Looking back up at the farmer, he said, "You see sir, I don't run too well myself, and he will need someone who understands."
With tears in his eyes, the farmer reached down and picked up the little pup. Holding it carefully he handed it to the little boy.
"How much?" asked the little boy.
"No charge," answered the farmer, "There's no charge for love."
The world is full of people who need someone who understands. It's National Friendship Week.
小题1:How many baby pups did the farmer have for sale?
A.3
B.4
C.5
D.6小题2:Why did the farmer agree to sell the boy one of the puppies?
A.The boy had the money to buy one.
B.There were few people wanting to buy a dog.
C.The farmer felt sorry for the boy.
D.The farmer wanted to get rid of the dogs quickly.小题3: Which of the following words is closest in meaning to the underlined word “ hobbling”?
A.strolling.
B.crawling.
C.limping.
D.running.小题4:Why did the boy finally choose the “ hobbling” pup?
A.He feared the farmer would kill it.
B.He thought no one else would buy that pup.
C.He believed it was the cutest of the pups.
D.He could identify with this pup.小题5:What would be the most suitable title for this passage?
A.Man’s Best Friend
B.Puppy For Sale.
C.Perfect Match.
D.Love at First Sight.
最佳答案:
小题1:C
小题2:C
小题3:C
小题4:D
小题5:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅