Gossip moves so quickly that few people ha
时间:2024-04-17 20:06:45 栏目:学习方法
题目内容:
Gossip moves so quickly that few people have time to cover their ears, even if they want to.
“I hate it when others gossip about me,” said Mandy Miraglia, 16, a high school student from California, “but to be honest, gossip about my friends makes me feel I am trusted and belong to the group.” Miraglia is not the only person feeling like that.
Gossip has long been looked down on as little more than nonsense and bad manners. But recent research has shown that gossip has many positive effects on your social life.
“There has been a trend among people to dislike gossip,” said David Sloan Wilson, Professor from the State University of New York in Binghamton, US, “but gossip appears to be a very important form of behavior in a group of friends, defining their group membership.”
For 18 months, Kevin Kniffin, from the University of Wisconsin, US, researched the behavior of 50 people. He found that gossip levels peaked when a sports team included a slacker, someone who regularly missed practices or showed up late. Other members of the team would soon start to joke about the slacker’s shortcomings behind his back, because they thought they were bad for the whole team.
Gossip about the mistakes of senior members helps newcomers rebuild their confidence after a failure.
It also helps relieve social and professional anxiety. Long-term studies show that people around the world devote from a fifth to two-thirds or more of their daily conversation to gossip, and men appear to be just as eager for gossip as women.
It is hard to judge gossip, but it is more powerful than you think.
小题1: The author would probably agree that______________.
A.gossip is bad manners
B.gossip has many good effects
C.gossip is somewhat like nonsense
D.gossip is more powerful than advice小题2: What does the underlined word “slacker” mean according to the context?
A.Someone who values the team benefit much.
B.Someone who does not do what they should well.
C.Someone who is active in sports.
D.Someone who shows no much interest in sports.小题3:Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Gossip is a useful way of building group membership.
B.Gossip can possibly make someone confident.
C.Generally, women are fonder of gossip than men.
D.Actually, everyone gossips to some degree in their daily conversation.
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅