> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Adults(成年人)usually do not remember most of

时间:2024-04-17 20:00:47 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Adults(成年人)usually do not remember most of」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/451246.html
题目内容:

Adults(成年人)usually do not remember most of the things that are taught by their teachers at school. But this story is one such lesson that I will never forget. Every time I drift off course, I think of this story.

It was a normal Monday morning, and my teacher was teaching us on important things in life and about devoting ourselves to what is important to us. This is how the story went:

An old man lived in a certain part of London, and he would wake up every morning and go to the subway. He would get onto the train right to Central London, and then sit at the street corner and beg(乞讨). He would do this every single day of his life. He sat at the same street corner and begged for almost 20 years.

His house was dirty, and a stench (恶臭) came out of the house and it smelled terrible. The neighbors could not stand the smell any more, so they called for the police officers to clear the place. The officers knocked down the door and cleaned the house. There were small bags of money all over the house that he had collected over the years.

The police counted the money, and they soon realized that the old man was a millionaire (百万富翁). They waited outside his house expecting to share the good news with him. When the old man arrived home that evening, one of the officers told him that there was no need for him to beg any more as he was a rich man now, a millionaire.

But the old man

Adults(成年人)usually do not remember most of
said nothing at all; he went into his house and locked the door. The next morning he woke up as usual, went to the subway, sat at the street corner and co ntinued to beg.

Clearly, this old man had no great plans, dreams or anything significant (有意义的) for his life. We learn nothing from this story other than(除了)staying focused on(专心于)the things we enjoy doing.

小题1:The underlined part in the first paragraph may mean ______.

A.I get tired of learning my subjects

B.I fail to listen to lessons attentively

C.I go in the wrong direction of life

D.I wouldn’t like to go to school小题2:The neighbor called the police because ______.

A.the old man kept begging money from them every day

B.there was something dangerous in the old man’s house

C.the old man wouldn’t buy tickets for the train

D.they couldn’t bear the smell from the old man’s house小题3:When the old man knew he was a millionaire, he ______.

A.remained calm

B.became excited

C.felt worried

D.became nervous小题4:What lesson do we learn from the story?

A.Make great pla

Adults(成年人)usually do not remember most of
ns for your life.

B.Keep on doing what you like.

C.Do something that is good to society.

D.Depend on yourself rather than others.

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:A

小题4:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。