It is not unusual at all for teens to answ
时间:2024-04-17 19:54:34 栏目:学习方法
题目内容:
It is not unusual at all for teens to answer their parents with one work answers. “Where are you going?” “Places.” “When will you be back?” “Sometime.” “Who will you be with?” “People.”
That means that the days of your children bounding in the front door with the details of their day are over. They are breaking away from you so that they’ll be able to stand on their own as a young adult.
Some parents feel sad about this loss of their children’s closeness. Of course you miss those conversations and friendly talks. once your children move out after high school and establish themselves confidently as a young adult, they’ll come back for easy conversations and even ask for advice. But in order to determine who they are right now they need to separate from you.
Your job, however, is to keep them safe——and that requires knowing there they are and who they are with. Let them know clearly that it’s not because you want to dominate their life and control them; it’s because it’s a safety issue for family members to keep track of one another.
When they’re home and sit down to eat a meal, sit down with them. You need to open up to them about your life. Tell them of an interesting incident at the office, let them in on a bit of family gossip(闲谈), discuss a piece of news with them. They are glad that you see them as old enough to be in on a few experiences of your life. By letting a teen in on your life, they just may let you in of theirs
小题1:The underlined word “That” in Paragraph 2 probably refers to “”.
A.teens no longer tell parents their detailed information
B.teens don’t tell parents where they had been any more
C.parents are impatient to listen to their children
D.parents are occupied by doing their business小题2:It can be inferred from the passage that .
A.the generation gap is becoming wider and wider
B.teens quarrel a lot with their parents
C.teens don’t want to live with other family members
D.some parents feel distant from their teenage children小题3:The author believes that teens’ one-word answers show.
A.their awareness of independence
B.their physical and mental changes
C.an unpleasant parent-child relationship
D.their wishes for keeping silent小题4:What’s the main idea of the last paragraph?
A.Parents should understand their children.
B.parents should keep their children safe.
C.Parents should open their hearts to their children.
D.Parents should give their children enough freedom.小题5:What’s the author’s purpose in writing the passage?
A.To give advice
B.To direct teenagers
C.To present findings
D.To comfort parents
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:A
小题4:C
小题5:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅