> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

On a cold January morning in a Washington,

时间:2024-04-17 19:46:12 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「On a cold January morning in a Washington,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/451051.html
题目内容:

On a cold January morning in a Washington, DC Metro Station, a man with a violin played for about an hour. During that time about 2,000 people went through the station, most of them on their way to work.

After 3 minutes a middle-aged man noticed there was a musician playing. He stopped for a few seconds and then hurried on. Four minutes later the violinist received his first dollar: a woman threw the money in the hat without stopping and continued to walk. After 6 minutes, a young man leaned against the wall to listen to him, then looked at his watch and walked away. After 10 minutes, a 3-year-old boy stopped but his mother dragged him along hurriedly. This action was repeated by several other children. Every parent, without exception, forced their children to move on quickly.

Finally only 6 people stopped and listened for a short while. about 20 gave money, but continued to walk at their normal pace. The man collected a total of $ 32. When he finished playing, no one applauded.

The violinist was Joshua Bell, one of the greatest musicians in the world. He played one of the most intricate (复杂的) pieces ever written, with a violin worth $ 3.5 million dollars. Two days before, Joshua Bell sold out a theatre in Boston where the seats averaged $ 100 each.

The program was organized by the Washington Post as part of a social experiment about understanding, taste, and people’s social position. In a common place environment, at an inappropriate hour, do we appreciate beauty? Do we stop to appreciate it? Do we recognize talent in an unexpected context?

If we do not take a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world, playing some of the finest music ever written, how many other things are we missing?

小题1: The first paragraph is aimed to tell us ______.

A.the man chose a bad place for playing

B.what background the story was set in

C.how busy people were that morning

D.many people showed interest in music小题2:We can infer from the passage that ______.

A.none of the passers-by were fond of music

B.beauty can only be enjoyed in particular places

C.in a way, the violinist was mistaken as a beggar

D.Joshua Bell first played the violin in the station小题3:According to the writer, people should _____.

A.listen to as many great musicians as possible

B.try to create beautiful things for others to enjoy

C.show kindness to anyone whether they’re rich or not

D.notice and appreciate what’s going on in their daily life

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。