Today is my first day at Merchiston Castle
时间:2024-04-17 19:43:03 栏目:学习方法
题目内容:
Today is my first day at Merchiston Castle School,and I was really nervous about it, because I have never visited the school before and didn’t take any summer course. Despite my anxiety,I soon relaxed once I arrived; the staff were so nice that I felt my spoken English was better than it actually was! As soon as I walked into the dayroom of my boarding house,I was absolutely(完全地) amazed by the friendly atmosphere; everyone was so friendly that a boy as shy as I had no difficulty in setting in,and I made many new friends on my very first day,although I was struggling to remember all the names.
Also I realized there were other international students in the house from all over the world,such as South Korea,Japan and Russia.Although their English was not so fluent,it didn’t take long for us to understand each other at all.In some ways,it was even better to practice Enlgish by speaking to the international students,because we were both learning.
As a boarder,the quality of food is something I consider very important,and Merchiston has not let me down.The school kitchens are run by a professional catering company,and the quality of food is excellent,also they take the issue of a healthy diet really seriously.I remember once I was asked to take more salad for my meal by a member of the kitchen staff for I did not have enough vegetables.This brings to another point of being a boarder:you need to learn how to look after yourself and be responsible for yourself.One of the huge advantages of being a boarder is that we can have breakfast in the school,which means we don’t have to pull ourselves out of the bed as early as the daypupils!
小题1:Why was the writer nervous when he was at Merchiston Castle School on the first day?
A.Because he had no friends and relatives there.
B.Because he didn’t know the school well.
C.Because he was not good at English.
D.Because he was shy.小题2:On the first day,.
A.though the writer was anxious,he soon relaxed
B.he found the dayroom of his boarding house terrible
C.he made many new friends,but he didn’t remember any of their names
D.he thought he spoke English better than the staff in the school小题3:Which of the following is WRONG according to the passage?
A.In the boarding house,there are only students from South Korea,Japan and Russia.
B.The international students in the boarding house don’t speak Englsih very fluently.
C.The food in Merchiston doesn’t make the writer disappiointed.
D.The professional catering company thinks the issue of a healthy diet is very important.小题4:The underlined word“boarder”in the first paragraph means“”.
A.a student who is from abroad
B.a student who lives at school
C.a student who is good at English
D.a student who used to be shy
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:A
小题4:B
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅