> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The first day of school we were interested

时间:2024-04-17 19:39:26 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The first day of school we were interested」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/450960.html
题目内容:

The first day of school we were interested to get to know a new classmate.I looked around when a gentle hand touched my shoulder.I found a little old lady with a warm smile.

She said,“Hi ! I’m Rose.I’m 87 years old.Can I give you a hug?”I laughed and I heartily responded,“Of course!”

“Why are you in college at such a young,innocent(天真无邪的)age?”I asked.

She jokingly replied,“I’m here to meet a rich husband,get married,have children, and then travel around.”

“Not seriously,”I asked.I was curious why she took on this challenge at this age.

“I always dreamed of having a college education and now I’m getting one!”she told me.We became instant friends.

Over the year,Rose became a campus icon(偶像) and she easily made friends wherever she went.She loved to dress up and she enjoyed the attention from the other students.

At the end of the semester,we invited Rose to speak at our football banquet. I’ll never forget what she taught us.

“We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing.Here are the secrets to staying young.You have to laugh and find humor every day.You’ve got to have a dream.When you lose your dreams,you die.Unfortunately we have many people like this walking around?”she said.

“There is a huge difference between growing older and growing up.Anybody can grow older.That doesn’t take any talent or ability,”she added.“But growing up requires finding the opportunity in change.Have no regrets.The elederly usually don’t regret what they did,but rather things they did not do.”

One week after graduation that year,Rose died peacefully in her sleep.She taught us by example that__________________.

小题1:Why was Rose in college at 87? Because.

A.she wanted to meet a rich husband

B.she wanted to get married and have children

C.she wanted to travel around

D.she dreamed of having a college education小题2:According to the passage,Rose loved to do the following EXCEPT.

A.dress up

B.enjoy the attention from the other students

C.play football

D.make friends小题3:According to what Rose said,we can know that to stay young you must not.

A.laugh

B.be humorous

C.have a dream

D.lose your dream小题4:According to the last paragraph but one we know.

A.growing older is quite different from growing up

B.growing older needs talent

C.growing up doesn’t require ability

D.the elderly usually have no regrets小题5:Which of the following can be used to fill in the blank at the end of the passage?

A.where there is a will, there’s a way

B.never too late to learn

C.Study hard and you will be young

D.never too late to be all you can possibly be

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:D

小题4:A

小题5:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。