If there is one thing I am sure about, it
时间:2024-04-17 19:33:56 栏目:学习方法
题目内容:
If there is one thing I am sure about, it is that in a hundred years from now we will still be reading newspapers. It is not that newspapers are a necessity. Even now some people get most of their news from television or radio. Many buy a paper only on Saturday or Sunday. But for most people reading a newspaper has become a habit passed down from generation to generation.
The nature of what is news may change. What basically makes news is what affects our lives- the big political stories, the coverage of the wars, earthquakes and other disasters, will continue much the same. I think there will be more coverage of scientific research, though. It’s already happening in areas that may directly affect our lives, like genetic(基因) engineering. In the future, I think there will be more coverage of scientific explanations of why we feel as we do --- as we develop a better understanding of how the brain operates and what our feelings really are.
It’s quite possible that in the next century newspapers will be transmitted(传送) electronically from Fleet Street and printed out in our own home. In fact, I am pretty sure that it will happen in the future. You will probably be able to choose from a menu, making up your own newspaper by picking out the things you want to read- sports and international news, etc.
I think people have got it wrong when they talk about competition between the different media(煤体). They actually feed off each other. Some people once foresaw that television would kill off newspapers, but that hasn’t happened. What is read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound lost in the air. And as for the Internet, it is never really pleasant to read something just on a screen.
小题1: What is the best title for the text?
A.The Best Way to Get News
B.The Changes of Media
C.Make Your Own Newspaper
D.The Future of Newspapers小题2:In the writer’s opinion, in the future, ___________.
A.more big political affairs, wars and disasters will make news
B.newspapers will not be printed in publishing houses any longer.
C.newspapers will cover more scientific research
D.more and more people will watch TV.小题3:What will probably be on in the newspaper made by yourself?
A.Sports and international news.
B.A menu of important news
C.The most important news.
D.What you are interested in小题4:From the text, we can infer that _____________.
A.newspapers will win the competition among the different media
B.newspapers will stay with us together with other media
C.television will take the place of newspapers.
D.some media will die out小题5:The underlined phrase “feed off” in the last paragraph means ___________.
A.depend on
B.compete with
C.fight with
D.kill of
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:D
小题4:B
小题5:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅