Many scientists are now exploring the idea
时间:2024-04-17 19:32:33 栏目:学习方法
题目内容:
Many scientists are now exploring the idea of going to live on Mars. Some other scientists from the MASA AMES Center(美国宇航局) have already started the creation of a “Mars town” and many others are in fact already experimenting with it. Of course, these experiments are done on Earth itself but this “Mars town” has an environment practically like that of Mars.
The astronauts working in these towns wear their space suit and also do everything they would really have to carry out if they ever go to Mars in the future.
But Mars would be like Earth, a temporary(临时的) place for humans. When the Sun starts swallowing up(吞掉) the planets, Mars will disappear only hours after Earth. So Mars only seems to be the ideal place to spread the human beings. It is also a good location to send humans if ever there is a disaster on Earth. By saying disaster, I mean asteroids(小行星) hitting and things like that.
If we humans do not want to disappear when Earth or Mars gets swallowed up, we will have to go and live beyond the solar system. But are there any planets outside our solar system prepared to support life? Astronomers’ answer is:
“If Earth can support life, why can’t other planets do the same too? Astronomers have already discovered a Jupiter(木星)- like planet orbiting a Sun-like star, so why not an Earth-like planet orbiting a Sun-like star?
To achieve this goal though, many other problems have to be taken into consideration. How do we transform(改造) a dusty planet like Mars into one more or less like our Earth? How should we go on? There is still a long way to go.
小题1: The “Mars town” mentioned in the passage is ___________
A.a research base on Mars.
B.an experimental lab built on Earth.
C.a strange place on Mars .
D.a town existing in scientists’ imagination小题2: We can know from the passage that astronomers probably think ____________
A.it is impossible to transport humans to other planets.
B.there may be an Earth-like planet outside the solar system
C.humans will move to the new-found Jupiter-like planet
D.there’s no need for humans to move beyond the solar system.小题3:Why would Mars only be a temporary(临时) place for humans?
A.The conditions there would be too hard for the human beings
B.There would be more disasters like asteroids hitting.
C.It would disappear when Earth disappeared.
D.It would be too hot to live on.小题4:The underlined word “orbiting” in the fifth paragraph is closest in meaning to “________”
A.moving around
B.getting close to
C.passing by quickly
D.going through小题5:Which of the following would be the best title for this passage?
A.Mars Town
B.Living on Mars
C.The Future of Earth
D.Where to live in the Future
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:C
小题4:A
小题5:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅