“It was cool,because I got a chance to be
时间:2024-04-17 19:16:15 栏目:学习方法
题目内容:
“It was cool,because I got a chance to be in a studio and see how a record is made,”says 14-year-old Javon Martin,who joined the music clubhouse 3 years ago.“It has impacted my life in a big way. People are actually starting to see me as an artist.”Ten-year-old Akheylah Hunter didn’t play an instrument when she became a club member last year. Now,she plays piano and sings with the band. What she likes best,she says,is performing.“We performed in different places,”she says.“We go on trips and it is fun.”
Since the Music Clubhouse opened three years ago,it’s served almost 500 kids.Aggeler says performing in front of different audiences helps the young musicians build self-esteem.Coming to the club to prepare for those performances helps them learn how to deal with their personal problems and concerns.
“I can see what it does for them and it just develops confidence,”he explains.“It’s also an escape from the big problems we have in the neighborhood. So whether they feel embarrassed about a zit on their face,or they feel embarrassed because they’re not as tall as somebody,they can rap about it and let it out a little bit.”
To expand the club and help more kids learn music,Aggeler sought the support of the community. The Berklee College of Music and local music stores have provided free equipment. The club has also gotten support from the Music and Youth Initiative,a nonprofit that develops after school music education programs in underserved communities in Massachusetts. All these have made it possible to provide kids who may not have the means to get private music lessons the opportunity to still learn music and get all the benefits that music education brings.”
小题1:Why does the writer mention the two children in the first paragraph?
A.To tell readers that all children like music.
B.To provide examples of how children like the club.
C.To convince readers that music can solve many problems.
D.To show readers how to discover children’s potentials.小题2:Which of the following was NOT mentioned as a benefit of joining the club?
A.Helping the youngsters to build self-confidence.
B.Helping its members escape from problems.
C.Learning to deal with personal problems.
D.Learning to get help from nonprofit groups.小题3:What is Mr.Aggeler’s possible post?
A.An organizer of the club.
B.A conductor of the band.
C.An expert in child problems.
D.A parent of one of the children.小题4:What does the writer intend the passage to be?
A.An advertisement for a club.
B.A promotion of some non-profit groups.
C.An introduction of a music club for children.
D.A try to call for attention on children’s needs.小题5:Which of the following might NOT be included in activities of the club?
A.Putting on performances.
B.Making records.
C.Traveling to different places.
D.Giving private music lessons.
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:A
小题4:C
小题5:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅