> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

“A child in the street is a child that has

时间:2024-04-17 19:09:49 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「“A child in the street is a child that has」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/450564.html
题目内容:

“A child in the street is a child that has been exposed(暴露)to a lot of bad things. And this child has no love at all. This child has no respect(尊重)for himself or herself. He sees everybody as an enemy, and he can’t trust anyone.”

Who is Moses Zulu talking about? Are there even people who live like that? Sadly, in truth, there are. They happen to be the Zambian children that Moses Zulu helps to improve their lives. Zulu does his best to give many children the hope to live even though they might have AIDS. Without his continuous work through his organization called Children’s Town, many Zambian children would have been forced to survive(生存)in an African city by getting a job as a street vendor(街头小贩), or hurting other people.

In 1990, Moses Zulu founded Children’s Town in Zambia, where one million children have no parents, largely because of AIDS. Children’s Town teaches children the basic life skills needed for their future. Each child goes through a five-year training program where they’re taught responsibility(责任), values, and self-care. Zulu’s Children’s Town provides

“A child in the street is a child that has
hope for less fortunate children.

As we all know, a hero is any person who is respected for their qualities and achievements. There are not many people who are willing to help others in need. Zulu’s contribution to today’s modern society teaches us to lend a helping hand to others who are not as lucky as we are. He teaches us to make a difference in the world by helping others.

And from now on, if ever you throw away your banana just because it looks bad, well, remember that a group of people suffering from AIDS, homelessness, or other causes, would fight each other just to get their hands on a single bad banana.

68. 小题1: Which of the following CANNOT describe Moses Zulu according to the passage?

A.Devoted

B.Easy-going

C.Determined

D.Kind-hearted69. 小题2:In Children’s Town, children will learn ______.

A.how to fight against AIDS

B.how to get a job as a street vendor

C.how to survive by themselves

D.how to avoid fighting in the street70. 小题3:In the opinion of the author, he considers Moses Zulu ______.

A.a teacher

B.a doctor

C.a hero

D.a fighter71. 小题4: In the last paragraph, the author advises us to ______.

A.plant more bananas

B.make use of bad food

C.invent medicine for AIDS

D.help poor people

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:C

小题4:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。