> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A few months earlier I had been painting t

时间:2024-03-14 02:53:33 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A few months earlier I had been painting t」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/450115.html
题目内容:

A few months earlier I had been painting two portraits for each of my parents.I'd planned to give them the portraits as Christmas gifts.This would be a 36 for everyone,as I had not studied 37.

While painting one day, I was surprised by a knock on the door. Quickly having put all my 38materials out of sight, I opened the 39 . To my astonishment, my father came in .

Immediately I wanted to show him the paintings, but I was 40to destroy his Christmas surprise. Yet something41me to share the gifts with him. After making him promise to keep it secret, I 42 he keep his eyes closed until I had the portraits set on easels(画架). “Okay, Daddy. Now you can 43!”

He appeared dazed at first. Finally , he said, “I don’t believe it. The eyes are so 44that they follow you everywhere—and look how 45 your mother is. Will you let me have them 46?”

Excited with his response, I happily volunteered to 47 them to the frame shop the next day. Several weeks passed. Then one night the 48 rang—my father had a stroke(中风). He died the next day, and it seemed all 49 escaped from the life of my mother and me .

I finally remembered to 50 about the framed portraits. I was surprised when the shopkeeper told me my father had visited the shop, 51for the framing and had them gift-wrapped.

52we had lost our loved people, everyone gathered on Christmas Day making an effort to be 53 . As I looked into my mother’s sad eyes and unsmiling face, I decided to give her Daddy’s and my 54 . After she saw it, with a wide smile, she quickly said, “I knew Daddy would be with us on Christmas Day!”

I glanced at the gift card written in my father’s 55. “ Mother—Our daughter reminded me why I am so blessed. I’ll be always looking at you.—Daddy.”

小题1:

A.comfort

B.success

C.chance

D.surprise小题2:

A.art

B.music

C.dance

D.literature小题3:

A.1istening

B.painting

C.writing

D.reading小题4:

A.window

B.drawer

C.door

D.bag小题5:

A.reluctant

B.sorry

C.content

D.eager小题6:

A.forbade

B.forced

C.advised

D.encouraged小题7:

A.suggested

B.insisted

C.required

D.ordered小题8:

A.look

B.taste

C.sing

D.go小题9:

A.big

B.bright

C.real

D.clear小题10:

A.honest

B.old

C.shy

D.beautiful小题11:

A.hung

B.framed

C.signed

D.sold小题12:

A.drive

B.see

C.drop

D.leave小题13:

A.bell

B.clock

C.phone

D.whistle小题14:

A.anxiety

B.pain

C.trouble

D.joy小题15:

A.worry

B.call

C.care

D.talk小题16:

A.paid

B.waited

C.stayed

D.prepared小题17:

A.In case

B.As soon as

C.Even though

D.Now that小题18:

A.sad

B.cheerful

C.quiet

D.calm小题19:

A.heart

B.secret

C.advice

D.gift小题20:

A.words

B.saying

C.handwriting

D.1etters

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:B

小题4:C

小题5:A

小题6:D

小题7:B

小题8:A

小题9:C

小题10:D

小题11:B

小题12:A

小题13:C

小题14:D

小题15:B

小题16:A

小题17:C

小题18:B

小题19:D

小题20:C

答案解析:

本文讲述作者为父母画肖像画做为圣诞礼物的故事,父亲知道后,提出包画装裱起来,还主动去付了钱,不幸的是父亲中风离开了,但是看到了画就像看见父亲一样。

小题1:考查名词;从后面的句子:as I had not studied 37.可知作者会给每个人惊喜。选D

小题2:考查名词:从前面的给每个人惊喜,可知作者没有学习过绘画。选A

小题3:考查上下文串联:从后面的While painting one day可知是把绘画材料收起来。选 B

小题4:考查词组:open the door开门。选C

小题5:考查形容词:A.reluctant不情愿的;B.sorry抱歉的,C.content满意的D.eager渴望的,从but,可知作者不愿破坏爸爸的惊喜。选A

小题6:考查动词:句意;有什么东西鼓励我和他分享礼物。选D

小题7:考查动词:A.suggested 建议,B.insisted坚持要求C.required请求, D.ordered命令, B项符合句意:我坚持要他闭上眼睛。

小题8:考查上下文串联:从前文的keep his eyes closed 可知是:现在可以看了。选A

小题9:考查形容词:从下面的that they follow you everywhere 可知是true,真的。选C

小题10:考查形容词:修饰妈妈用beautiful,选D

小题11:考查动词:have them framed把它们装裱起来,从后面的the frame shop 也可知答案是B

小题12:考查动词:drive sth to…开车送…去…,选A

小题13:考查动词;从后面的rang可知是电话响了。选 C

小题14:考查名词:从后面的escape from my mother and me,可以知道是我们没有快乐。选D

小题15:考查词组:call about找…谈某事,指作者打电话询问装裱画的事情。选B

小题16:考查词组:pay for为…付钱。选A

小题17:考查连词:句意:即使我们失去了亲爱的人,但每个人都在圣诞节聚在一起,努力高兴起来。选C

小题18:考查形容词,从上题的句意可知答案是B。

小题19:考查上下文串联,前面多次提到给父母的礼物。选D

小题20:考查名词:下文是爸爸的笔迹,选C

点评:这是一篇感人的故事,让我们知道亲情的重要,题目设置合理,重在考查动词名词形容词副词四种实词重点考,注重逻辑,弱化语法,做题时要瞻前顾后,关注上下文。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。