> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Most dog owners feel that their dogs are t

时间:2024-03-14 02:52:27 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Most dog owners feel that their dogs are t」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/450100.html
题目内容:

Most dog owners feel that their dogs are their best friends. Almost everyone likes dogs because they try hard to please their owners. One of my favorite stories is about a dog who wanted his owner to please him.

One of my friends has a large German shepherd ( 牧羊狗) named Jack. Every Sunday afternoon, my friend takes Jack for a walk in the park. Jack likes these long walks very much. One Sunday afternoon, a young man came to visit my friend. He stayed a long time, and he talked and talked.

Soon it was time for my friend to take Jack for his walk, but the visitor didn’t leave. Jack became very worried about his walk in the park. He walked around the room several times and then sat down directly in front of the visitor and looked at him. But the visitor paid no attention. He continued talking. Finally, Jack couldn’t stand it any longer. He went out of the room and came back a few minutes later. He sat down again in front of the visitor, but this time he held the man’s hat in his mouth.

 German shepherds aren’t the only intelligent dogs. Another intelligent dog is a Seeing Eye dog. This is a special dog which helps blind people walk along the streets and do many other things. We call these dogs Seeing Eye dogs because they are the “eye” of the blind people and they help them to “see”. Seeing Eye dogs generally go to special schools for several years to learn to help blind people.

小题1:The writer tells the story about the dog Jack to show that____.

A.it, like many other dogs, always tried to please its owner master

B.it, unlike many other dogs, always wanted its master to please it

C.it was more intelligent than many other dogs

D.it was the most faithful dog of his friend’s小题2:Jack came to sit in front of the visitor in order to____.

A.please him

B.be pleased

C.ask him to leave immediately

D.invite him for a walk小题3:The sentence “Finally, Jack couldn’t stand it any longer.” means___.

A.Jack could no longer put up with the visitor

B.Jack could no longer stand but he might sit down

C.Jack was very tired and wanted a rest

D.Jack was very angry with the visitor小题4:Which of the following titles would be the best for the passage?

A.Dogs─A Great Help to People

B.Dogs ─ Our Faithful Companions

C.An Introduction to Dogs

D.Famous Dogs in Germany

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:B

答案解析:

文章通过事例表明狗是人类最忠实的朋友。

小题1:选B。 细节题。从第一段最后一句“One of my favorite stories is about a dog who wanted his owner to please him”得此答案。

小题2:选C。 推理题。从文中“He sat down again in front of the visitor, but this time he held

the man’s hat in his mouth”我们可以推知,狗给他拿来帽子,是想催他走。

小题3:选A。 句意理解题。在这里stand和put up with都是“忍受;忍耐”的意思。

小题4:选B。 A、C均具有较大干扰性。从讲的故事看,狗仅仅是与人为伴,并不能说对人有帮助。

点评:这篇文章考查推理题和句意理解,题目要我们理解有些重点的句子。集中考查了句意理解题,要求考生有较强的细节理解能力。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。