> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I was in a strange city I didn’t know at a

时间:2024-03-14 02:50:00 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I was in a strange city I didn’t know at a」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/450066.html
题目内容:

I was in a strange city I didn’t know at all, and what’s more, I could not speak a word of the language. On my second day I got on the first bus that passed, rode on it for several stops, then got off and walked on. The first two hours passed pleasantly enough, then I decided to turn back to my hotel for lunch. After walking about for some time, I decided I had better ask the way. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived, and even that I pronounced badly. I stopped to ask a newspaper-seller. He handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way. The next person I asked was a policeman. He listened to me carefully, nodded and gently took me by the arm. There was a strange look in his eyes as he pointed left and right and left again. I nodded politely and began walking in the direction he pointed.about an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were appearing on either side of me. I had come all the way into the countryside. The only thing left for me to do was find the nearest railway station.

小题1:From the story we know that the policeman______.

A.was kind but didn’t understand the writer

B.told the writer where to take a train

C.knew what the writer really meant

D.was cold-hearted and didn’t help the writer小题2:What can we learn from the last paragraph?

A.The writer got close to the hotel where he stayed.

B.The writer got to the hotel with the policeman’s help.

C.The writer found he was much farther away from the hotel.

D.The writer found the hotel in the direction the policeman pointed.小题3:In your opinion, what was the writer’s real trouble?

A.He didn’t know the city at all.

B.He couldn’t speak the language.

C.He went too far in the wrong bus.

D.He followed the policeman’s direction.

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:B

答案解析:

文章讲述作者在陌生的城市,在语言不通的情况下,遭遇的误会和不便。

小题1:推理题;从文章的句子:He listened to me carefully, nodded and gently took me by the arm. There was a strange look in his eyes as he pointed left and right and left again.可知警察很友好但是不懂作者的话。选A

小题2:推理题:从文章的句子:I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were appearing on either side of me.作者离旅店越来越远,可知答案是C

小题3:细节题:从文章的句子:I didn’t know at all, and what’s more, I could not speak a word of the language. 可知选B

点评:本文很短,意思通俗易懂,考查了细节题推理题,要求考生仔细阅读全文,做好相应的标志,以提高阅读的效率和速度

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。