Here is a picture where we can see grass g
时间:2024-03-14 02:48:43 栏目:学习方法
题目内容:
Here is a picture where we can see grass growing in stones strongly. This picture 36me of my father, a most determined man. He was born in a very 37black family in the country, and both of my grandparents were 38.My father began to work in the cotton(棉花) fields when he was seven years old. He had a strong desire to change his own fate(命运) ever since he was a little boy. He 39himself how to read and write in the evening. Later with his parents' 40he managed to go to school where he studied computer science at Yale University. He later became a professor of Stanford University and was an expert in programming. He could 41 programs (程序) for supermarkets, restaurants, hotels, parks and bookstores all by himself. I'm 42of my father 43of his determination.
The best way to know a strong man, I think, is to let him 44a severe test. Whenever we want to test a man's character, we should find out whether he can 45 __ adversity (逆境), because adversity can always prove the 46character of a man.only when we make up our own mind can we overcome any 47. Some people would give up halfway. Such men can hardly expect to succeed. If we do not give up hope, nothing is impossible.
小题1:
A.supposes
B.demands
C.warns
D.reminds小题2:
A.old
B.poor
C.large
D.happy小题3:
A.farmers
B.workers
C.doctor
D.teachers.小题4:
A.respected
B.forced
C.taught
D.prepared小题5:
A.love
B.help
C.wish
D.care小题6:
A.show
B.design
C.learn
D.play小题7:
A.fond
B.confident
C.proud
D.certain小题8:
A.because
B.differed
C.suffered
D.dated小题9:
A.send for
B.go through
C.get up
D.try out小题10:
A.stand
B.choose
C.expect
D.tear小题11:
A.lovely
B.live
C.true
D.weak小题12:
A.danger
B.difficulty
C.question
D.mistake
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:C
小题5:B
小题6:B
小题7:C
小题8:A
小题9:B
小题10:A
小题11:C
小题12:B
答案解析:
这篇文章通过父亲在逆境如何成长,任何做出成就的故事引发出感想逆境才能显现一个人真实的品格还有只有一个人下定决心才能克服任何困难。
小题1:考查词组:remind sb of使某人想起。选D
小题2:考查上下文理解;从后面的My father began to work in the cotton(棉花) fields when he was seven years old.可知父亲出生在贫穷的家庭。选B
小题3:考查名词;从后面的句子知道父亲在棉花地里劳动,说明他的父母都是农民。选A
小题4:考查词组:teach oneself自学。选C
小题5:考查介词搭配:with one’s help在某人的帮助下。选B
小题6:考查动词搭配:design programs设计程序,选B
小题7:考查形容词:be proud of以…为荣。选C
小题8:考查词组:because of因为,句意:因为父亲的决心我以他为荣。选A
小题9:考查词组:A.send for派人请,B. go through通过C.get up起床D.try out实验,B项符合句意,要想知道一个坚强的人,就要让他通过严峻的考验。选B
小题10:考查动词:这里stand 是“经受住”,选A
小题11:考查形容词:句意:逆境才能显现一个人真实的品格。选C
小题12:考查名词:句意:只有一个人下定决心才能克服任何困难。选B
点评:文章内容比较简单,考生不难从中领会大意,从而下手会比较顺利,从选项中可以看出,本大题主要还是考查了词汇的辨析与运用,但更加注重综合语言能力的运用,需要根据故事情节,了解词汇用法的同时,结合语境,做出准确的判断。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅