“I don’t believe in Santa Claus!” Trogmire
时间:2024-03-14 02:42:46 栏目:学习方法
题目内容:
“I don’t believe in Santa Claus!” Trogmire announced.
Tremor looked shocked. “Why not?” he asked.
“Because he never leaves me any gifts at all,” Trogmire growled.
Tremor thought about the evidence for a few seconds. “Maybe,” he suggested, “it’s because when Santa checked his list, your name wasn’t in the ‘nice’ column.”
“So, he could at least bring me a lump of coal!” Trogmire replied. “And,” he went on, “Troubled doesn’t believe in Santa, either.”
“Right,” Tremor said, “because he saw his parents putting the ‘From Santa’ presents under the tree. But I know the truth about that. My mother found out from Troubled’s mother. When Troubled’s parents got an e-mail from Santa, saying that he would never bring Troubled another gift, they didn’t want to tell him the truth. So now they buy presents and pretend they’re from Santa.”
“What did Troubled do to get Santa so mad?” Trogmire questioned.
“I think it had something to do with the time he put glue paper all over the living room floor on Christmas Eve, and left a sign that said, ‘Trapped like a rat!’ hanging over the fireplace.” said Tremor.
“I guess Santa doesn’t have a sense of humour,” sighed Trogmire. “Well, at least I’m not the only one who Santa scratched off his name list.”
小题1:Why doesn’t Santa leave presents for Trogmire or Troubled?
A.Their parents won’t let him leave gifts.
B.He can’t find their homes.
C.He often forgets their names.
D.They have behaved badly.小题2:Trogmire and Troubled don’t believe in Santa because ________.
A.Santa has no sense of humor
B.Santa doesn’t give them anything
C.they are too naughty to believe
D.Tremor convinced them he wasn’t real小题3:Troubled’s parents never ________.
A.told him about the message from Santa
B.loved him very much
C.cared about how he behaved
D.bought him anything小题4:Trogmire’s last comment could be an example of the saying _______.
A.Misery(苦难,不幸) loves company
B.Easy come, easy go
C.Beauty is only skin deep
D.Love me, love my dog
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:A
答案解析:
小题1:这是细节理解题。根据倒数第二自然段可以看出他们做错了事情。故选D
小题2:这是细节理解题。根据Because he never leaves me any gifts at all故选B
小题3:这是细节理解题。根据When Troubled’s parents got an e-mail from Santa, saying that he would never bring Troubled another gift, they didn’t want to tell him the truth. 故选A
小题4:这是推理判断题。根据Well,at least I’m not the only one who Santa scratched off his name list.”至少我不是唯一一个被踢出名单的人。
点评:讲述了Trogmire or Troubled因为没有得到过圣诞老人的礼物而伤心,因此不再相信圣诞老人。文章中的细节理解题只要弄清短文的意思都能在原文中找到答案。推理题是近几年高考常考的题型,能够判断考生的逻辑推理能力。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅