Jenny,I often think if I am as important t
时间:2024-03-14 02:41:28 栏目:学习方法
题目内容:
Jenny,
I often think if I am as important to you as you are to me.
We had an unhappy time yesterday. I really felt sad after it and almost apologized (道歉) to you. However,you could still laugh and talk with others like nothing had happened. I suddenly realized that I was not that important to you. You didn’t even realize that I was angry and sad. What’s more,you even forgot my birthday this year.
Goodbye,my friend. I have closed my feeling toward you. It is sad to say goodbye,my friend. But it is meaningless for us to be friends any longer.
Lucy
Dear Lucy,
I’m sorry that I hurt you so much yesterday. But here is something I really need to tell you. I never thought the quarrel we had yesterday was as serious as you thought. I just felt tired and didn’t feel like going shopping. Susan and Lily are also my good friends. I couldn’t pretend (假装) not seeing them when they passed by. I also couldn’t let them know I was blue because of the quarrel. I didn’t want them to feel sad just because I was sad. I’m your best friend,but I don’t want to be your only friend. I don’t want to be with you all the time because sometimes I need to have my own time. I want to spend some time with my other friends and my brother. Please try to make more friends. You will feel much happier if you have more friends. And remember,I’m your best friend forever!
Jenny
小题1:What’s the purpose of Lucy’s letter?
A.To tell Jenny that she is really sorry for what happened yesterday.
B.To tell Jenny she doesn’t want to be friends with her any longer.
C.To ask Jenny not to be friends with Susan or Lily.
D.To ask Jenny if she means much to her.小题2:What’s the cause of the quarrel yesterday?
A.Jenny laughed and talked with others.
B.Jenny didn’t notice that Lucy was sad.
C.Jenny didn’t want to go shopping.
D.Jenny didn’t remember Lucy’s birthday.小题3:In the letter,Jenny suggests Lucy should________.
A.make more friends
B.leave her alone
C.make friends with Susan and Lily
D.spend more time with her family小题4:According to the passage,if we say someone is blue,we mean he/she is________.
A.angry
B.sad
C.kind
D.happy小题5:After reading Jenny’s letter,we learn that________.
A.Jenny and Lucy are both students
B.Lucy doesn’t know how to keep a healthy friendship
C.A friend in need is a friend indeed
D.Lucy is Jenny’s only friend
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:A
小题4:B
小题5:B
答案解析:
小题1:推断题。第二段It is sad to say goodbye,my friend. But it is meaningless for us to be friends any longer.说再见是令人悲伤的,但对于我们来说,成为朋友已经是毫无意义的了。可知,Lucy在信中告诉Jenny她不再想和她做朋友了。故选B
小题2:细节题,由Jenny写给Lucy的信中,I never thought the quarrel we had yesterday was as serious as you thought. I just felt tired and didn’t feel like going shopping.我从不认为我们昨天的吵架像你想的那么严重。我只是觉得累了,不想去购物。可知,她们昨天吵架的原因是Jenny不想去购物。故选C
小题3:细节题。由Jenny写给Lucy的信中,Please try to make more friends. You will feel much happier if you have more friends.请试着去结交更多的朋友,如果你有更多的朋友,你将会更加快乐。故选A
小题4:推断题。I also couldn’t let them know I was blue because of the quarrel.
由于吵架肯定导致人们不高兴。故可知,如果说一个人blue,则意味着她是不高兴的、悲伤的。故选B
小题5:推断题。由Jenny写给Lucy的信中,我们了解到Jenny是Lucy唯一的朋友,Jenny让Lucy尝试去结交更多的朋友。信中并没有说Jenny和Lucy都是学生,也未提到患难见真情。排除A,C,D。故选B
点评:本文讲述了Lucy对于Jenny昨天没有和她一起去购物而生气,并感到Jenny对自己并没有自己对她一样在意,所以她想和Jenny绝交。而Jenny对昨天的事情进行解释,并建议她要多交朋友,希望能够两人之间多体谅。文章生词不多,对于细节题的作答要注意将题目带到文章中找答案。对于主旨推断题则需要利用排除法和对主旨的把握来答题。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅