In elementary school, Guadalupe Quintanill
时间:2024-03-14 02:34:45 栏目:学习方法
题目内容:
In elementary school, Guadalupe Quintanilla was often referred to as a “slow learner” by her teachers. But she really wasn’t slow at all. She just didn’t understand the language used in the classroom. Her problem was that she didn’t speak English. So she left school after the fourth grade.
When Guadalupe grew up, married, and had children of her own, she knew that her children were clever. But some of their teachers didn’t think so. The children were having trouble in school because they didn’t speak English. Mrs Quintanilla was angry. She didn’t want people to think that her children were slow learners. So she decided to learn English herself as a way of helping them. She practiced English. She looked up words in the dictionary. She asked the school headmaster to let her sit in on classes. It wasn’t easy, but she passed all her exams. She said that many of the other students helped her.
Mrs Quintanilla has helped her children with their lessons. Her two sons have won success. One is a teacher, and the other is a doctor. Her youngest child, a daughter, is studying in a university.
小题1: Guadalupe was called as low learner .
A.to make her study harder
B.because she wasn’t clever
C.because she stayed at home
D.because she didn’t speak English小题2: According to the story, children who don’t speak English .
A.may have more trouble in school
B.have trouble playing football
C.often write a diary
D.grow up to be teachers小题3: Which happened first?
A.Guadalupe passed all her exams.
B.Guadalupe left school after the fourth grade.
C.Guadalupe had three children.
D.Her two sons won success.小题4: The story is mainly about .
A.learning to sing and dance
B.the problem of slow learning
C.going to a university
D.Mrs Quintanilla’s success
最佳答案:
小题1:D
小题2:A
小题3:B
小题4:D
答案解析:
小题1:细节题。根据第一段倒数第二行Her problem was that she didn’t speak English故 D正确
小题2:推断题。根据第二段第二句The children were having trouble in school because they didn’t speak English.故A正确
小题3:序列题。根据第一段最后一句she left school after the fourth grade.。故B正确
小题4: 主旨题。根据根据文章可知Quintanilla夫人由于不会说英语辍学,继而成功的培养了自己的两个子女,推出她本人获得成功的经历故D正确
点评:本文题材属于记叙文。文章主要讲述了Quintanilla夫人的成功经历。考生在作答此类文章时,一定要弄清楚文章的主人公以及主人公的主要事迹,一定要在细节上多下工夫,缩短阅读时间,提高做题的正确率。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅