> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A man accused of failing to return more th

时间:2024-03-14 02:27:55 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A man accused of failing to return more th」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/449757.html
题目内容:

A man accused of failing to return more than 700 children’s books to five different libraries in the county was released from prison after a book publisher agreed to post his bond(保释金)of $1,000.The publisher said.“There’s a story here.This is a man who loves books.He just can’t let go of them.He hasn’t stolen a single book.So what’s the crime ? We think that Mr.Banish has story to tell.We plan to publish his story.”

When asked why he didn’t return the books, Mr.Banish said,”Well,how could I? They became family to me.I was afraid to return them,because I knew that kids or dogs would get hold of these books and chew them up,throw them around,tear the pages,spill soda on them,get jelly﹙糊状物﹚ on them,and drown them in the toilet.

He continued,“Books are people,too! They talk to you,they take care of you,and they enrich you with wisdom,humor and love.A book is a guest in my home.How could I kick it out? I repaired tor n﹙撕破的﹚ pages.I dusted them with a soft clean cloth.I turned their pages so they could breathe and get some fresh air.”

“Every week I reorganized them on their shelves so they could meet new friends,My books were HAPPY books.You could tell just by looking at them.Now they’re all back in the libraries,on the lower shelves,on the floors,at the mercy of all those runny-nosed kids I can hear them calling me.I need to rescue them.Excuse me.I have to go now.”

小题1:Why was the man put into prison?

A.Because the book publisher persuaded the police to do so.

B.Because he stole 700 children’s books from the five different libraries.

C.Because he refused to return the books that he had borrowed.

D.Because he wanted to publish his story.小题2:From the passage we can learn that the man is

A.a thief

B.a writer

C.crazy about books

D.unfortunate小题3:What might happen after the man was set free?

A.He might stop borrowing books.

B.He might start a library of his own.

C.He might go on borrowing books from libraries.

D.He might return all his books.小题4:What is mainly talked about in this passage?

A.A funny thief who loves stealing books.

B.A person who refuses to return borrowed books and wants to look after them.

C.A person who is crazy about books so he keeps stealing them from the library.

D.A person who may have some mental problems

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

小题1:细节题,从第一段第一句可知.一个人因拒绝返还从图书馆借到的700多本书而被指控。可知答案为C

小题2:推断题。从文章中知这个人对书着迷。be crazy about sth/sb 对…很着迷。

小题3:推断题,第四段Now they’re all book in the libraries.那些书现在全部在图书馆。可知,这个人被释放了之后归还了那些书。

小题4:主旨题。本题可用排除法。文章主要讲了一个嗜书如命的人而并非是一个贼或是精神病,故选B

点评:文章主要描述了一个热爱读书并对书特别关心的恶人,他不想书受到任何的伤害或忽视。文章诙谐幽默而又富有哲理。解题过程中把握大意,对于主旨题可采用排除法,既不可夸大其辞,也不可断章取义。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。