> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As you probably know, J.Paul Getty was one

时间:2024-03-14 02:21:27 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As you probably know, J.Paul Getty was one」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/449666.html
题目内容:

As you probably know, J.Paul Getty was one of the richest and moat successful American industrialists in history.Quite ambitious from an early age, Getty made his first million at age 23 in 1916.He later went on to found the Getty oil company, In 1957, Fortune magazine named him the richest living American and in 1966, the Guinness Book of Records named him as the world's richest private citizen.

Although he is highly regarded by vast numbers of people for his financial success, as a younger man, his drive to acquire power and money had a detrimental impact on other aspects of his life, particularly in his relationships with women.He was, at one point quoted assaying "A lasting relationship with a woman is only possible if you are a business failure.” He married five times, having children with four of these wives.He couldn’t seem to keep a marriage going for very long.His obsession with having a fortune and power alienated (疏远) each of his wives, eventually driving them away. His marriage with his first wife Jeanette lasted for only three years, with Allene for two years, Adolphine, four years, Ann, four years, and finally Louise, nineteen years.

Perhaps as a young man, Getty was willing to pay whatever price for financial success.Yet Paul came to feel some regret in regard to his life priorities as he approached his later years when he Wrote: "I hate and regret the failure of my marriages.I would gladly give all of my millions for just one lasting marriage success."

At the end of Getty's life, all of the wealth that he had got meant very little to him.It was only then that he became wise enough to understand what really mattered most.Despite all of his accomplishments, he died with great regret.

It' s a sad story and a cautionary tale for those of us who may have chosen to make career building our highest priority(优先权), thereby ignoring our relationships.Like any other living organism, relationships require care and attention in order to grow.Even the strongest relationships will he damaged, if there is not enough care.

小题1:What is Paragraph l mainly about?

A.People' s admiration for J.Paul Getty.

B.How J.Paul Getty led his life.

C.J. Paul Getty's achievements.

D.How J.Paul Getty became rich.小题2:The underlined word "detrimental" in Paragraph 2 is the closest in meaning to "_".

A.harmful

B.interesting

C.positive

D.demanding小题3:J.Paul Getty's marriage that lasted for the longest time was with _.

A.Ann

B.Adolphine

C.Allene

D.Louise小题4:At the end of his life, what J.Paul Getty cares about most is the success in .

A.business

B.politics

C.marriage

D.education小题5:What is the author's conclusion from the passage?

A.Young people should focus an career - building.

B.The strongest relationships between people won't be damaged.

C.We should attend to the needs in relationships.

D.Successful people don't care about relationships with others.

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:D

小题4:C

小题5:C

答案解析:

小题1:段落大意题。在第一段中提及了他的个人成就23岁的时候就挣得第一个100万,以及后来被吉尼斯认为是当时世界上最富有的个人,故C正确。

小题2:推理题。根据第二段2,3行his drive to acquire power and money had a detrimental impact on other aspects of his life, particularly in his relationships with women说明他对金钱的追求伤害了他与妻子的关系,文章后面叙述了他与几任妻子都离婚了。说明该词指伤害的意思。

小题3:细节题。根据第二段最后His marriage with his first wife Jeanette lasted for only three years, with Allene for two years, Adolphine, four years, Ann, four years, and finally Louise, nineteen years.可知他和最后一人妻子Louise的婚姻持续了19年,是最长的。故D正确。

小题4:推理题。根据At the end of Getty's life, all of the wealth that he had got meant very little to him.It was only then that he became wise enough to understand what really mattered most.说明他已经意识到财富对他来说已经不算什么了。最重要的是在上一段中提及的"I hate and regret the failure of my marriages.说明他很重视自己的婚姻。故C正确。

小题5:推理题。文章通过富豪Getty的故事告诉我们最重要的是人与人之间的社会关系,而不是金钱。故C正确。

点评:本文介绍了富豪J.Paul Getty一生的感悟,年轻时总是在追求金钱和物质而忽视了与家人妻子孩子的交流,到了晚年才真正意识到什么是真正重要的东西。对于推理题的考查较多,要求考生根据上上下文语义串联来选择文章相应的考查的对应点。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。