> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Mark was walking home from school one day

时间:2024-03-14 01:58:14 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Mark was walking home from school one day」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/449341.html
题目内容:

Mark was walking home from school one day when he noticed a boy ahead of him. He had tripped (绊倒) and dropped all of the books he was carrying, along with some clothes, a baseball bat and a glove.

Mark knelt (跪) down and helped the boy pick up the things. Since they were going the same way, he offered to carry some things for the boy.

As they walked, Mark discovered the boy’s name was Bill. He loved video games, baseball and history, but he was having trouble with some of his subjects.

They arrived at Bill’s home first. Mark was invited in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk. Then Mark went home.

They continued to see each other around school, had lunch together once or twice, then both graduated from junior school.

Three days before graduation, Bill asked Mark if they could talk.

Bill reminded (提醒) Mark of the day years ago when they had first met. “Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?” asked Bill.

“You see, I took away all my things from school. I had stored away some of my mother’s sleeping pills (安眠药). I was going home to kill myself. But after we spent some time talking and laughing, I realized that if I had died, I would have missed so many good times. So you see, Mark, when you picked up those books that day, you did a lot more._____________________”

小题1:When Bill fell down on his way home, Mark ________.

A.didn’t notice that

B.went away quickly

C.carried all the things for him

D.helped him pick up the things小题2:Which of the following is NOT true?

A.Mark was a warm-hearted boy.

B.Bill and Mark were in the same school.

C.Bill was good at all of his subjects.

D.Bill loved video games, baseball and history.小题3:At Bill’s home, they didn’t ________.

A.drink some Coke

B.play video games

C.have a pleasant talk

D.watch TV小题4:Three days before graduation, Bill asked Mark to talk because he ________.

A.hoped to go on holiday together

B.wanted to kill himself again

C.hoped to have lunch together

D.wanted to tell him his story小题5:What would Bill probably say at last?

A.You saved my life.

B.I should die.

C.You did a good job.

D.You helped me a lot.

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:D

小题5:A

答案解析:

小题1:D 细节题。根据第二段第一行Mark knelt (跪) down and helped the boy pick up the things.说明Mark帮助他捡东西。故D正确。

小题2:C 细节题。根据but he was having trouble with some of his subjects.说明一些学科他不擅长,故C的说法错误。

小题3:B 细节题。根据Mark was invited in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk.说明ACD都是他们所做的,只有B项不是他们做的内容。故B符合要求。

小题4:D 推理题。根据文章最后两段说明Bill是想告诉Mark他的故事。故D正确。

65.A 推理题。So you see, Mark, when you picked up those books that day, you did a lot more.说明正是Mark让他认识到世界上还有很多事情他没有做。所以Mark捡起了他的书,也是救了他的命。

点评:文章讲述了Mark帮助Bill捡东西,实际上救了他一命的故事。告诉我们要与人为善,也许我们不经意的一个行为就会对别人产生很大的影响。以推理题的考查为主,不能以自己的观点代替作者的观点,最主要的方法是根据词义关系推断具体细节。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。