It was Monday. Mrs Smith’s dog was hungry,
时间:2024-03-14 01:53:47 栏目:学习方法
题目内容:
It was Monday. Mrs Smith’s dog was hungry, but there was not any meat in the house.Considering that there was no better way, Mrs. Smith took a piece of paper, and wrote the following words on it “Give my dog half a pound of meat. ” Then she gave the paper to her dog and said gently:“ Take this to the butcher and he’s going to give you your lunch today.”
Holding the piece of paper in its mouth, the dog ran to the butcher’s. It gave the paper to the butcher. The butcher read it carefully, recognized that it was really the lady’s handwriting and soon did it as he was asked to. The dog was very happy, and ate the meat up at once.
At sunset, the dog came to the shop again. It gave the butcher a piece of paper again. After reading it. he gave it half a pound of meat once more.
The next day, the dog came again exactly at noon. And as usual, it brought a piece of paper in the mouth. This time, the butcher did not take a look at paper, and gave the dog its meat, for he had regarded the dog as one of his regular customers .
However, the dog came again at four o’clock. And the same thing happened once again. At six o’clock,, it came for more meat, and brought with it a third piece of paper. The butcher felt a bit puzzled. He said to himself, “This is a small dog. Why does Mrs Smith feed it with so much meat today?”
Looking at the piece of paper, he found that there was a piece of blank paper. He laughed and phoned Mrs Smith.
小题1:The little dog went to the butcher’s _____ during the period.
A.there times
B.four times
C.five times
D.six times小题2:The butcher didn’t give any meat to the dog ________.
A.until he made sure the words were really written by Mr Smith
B.when he found there was no words on the paper
C.before he was paid by the lady
D.because he sold out all the meat小题3:From the story, we can reach a conclusion(结论) that the dog was ____.
A.honest and loyal
B.brilliant
C.amusing
D.amazing小题4:At the end of the story, you’ll find _______.
A.the dog was clever enough to write on the paper
B.the dog dare not go to the butcher’s any more
C.the butcher was told not to give meat to the dog
D.the butcher found himself tricked by the dog
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:C
小题4:D
答案解析:
小题1:C 细节题。第二段一次,第三段一次,第四段一次;第五段去了两次。那么一共是五次。C正确。
小题2:A 细节题。根据第二段2,3行The butcher read it carefully, recognized that it was really the lady’s handwriting and soon did it as he was asked to.说明屠夫仔细看了纸张,确认是主人的笔迹,才给它肉,故A正确。
小题3:C 推理题。根据文章内容没有提及他诚实忠诚,也没有说它很有才华,更不是让人吃惊的。它的行为让人发笑,一次有一次的去肉铺骗肉。故C正确。
小题4:D 推理题。根据文章倒数第二行he found that there was a piece of blank paper说明他看到是一张白纸,知道自己被骗了,故D正确。
点评:本文讲述了一条聪明的小狗到肉铺骗肉的故事,文章内容简单,以细节题和推理题为主,考生在审题时要迅速定位考查的语群,合理的推测。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅