> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A group of travelers were having dinner in

时间:2024-03-14 01:51:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A group of travelers were having dinner in」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/449240.html
题目内容:

A group of travelers were having dinner in a restaurant .While they were eating fish, they began to tell stories about finding valuable stones inside fish .

An old man ,who had listened to their conversation quietly ,said at last ,”Now I’m going to tell you a true story of my own .When I was young ,I worked in a large company in London .As is usual with other young people ,I fell in love with a pretty girl .Soon we were engaged .Two months before our marriage ,I was suddenly sent to Edinburgh on business .My stay was a bit longer than I had expected .At last my work was done and I left for home .Before I left Edinburgh , I bought a nice diamond ring for my sweet-heart .On my way to London ,I was looking through a newspaper .It was then that I learned of my sweet-heart’s getting married to another man. I was so sad that I threw the diamond ring into the water. A few days later, when I was eating fish ,I bit on something very hard .What do you think it was?

“The diamond ring ,” shouted his friends . “No,” said the old man sadly ,It was a fish bone.

小题1:The young man bought a diamond ring ______

A.soon after he started working in Edinburgh .

B.when he got engaged to his sweet-heart .

C.after her marriage.

D.when he was going to return.小题2:The man was very angry because _______

A.he threw away his diamond ring.

B.his sweet-heart had married someone else

C.he had been away longer than expected

D.a hard stone gave him a terrible pain小题3:The other travelers expected the old man to ____

A.get back the diamond ring

B.bite on a stone

C.find a fish bone

D.tell an interesting but untrue story.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:A

答案解析:

小题1:D从第二段I left for home .Before I left Edinburgh , I bought a nice diamond ring可知是他离开 Edinburgh回家之前。

小题2:B.从第二段It was then that I learned of my sweet-heart’s getting married to another man. I was so sad that I threw the diamond ring into the water可得知答案

小题3:A。第一段中谈到他们讨论在鱼身上找有价值的石头的话题,结合最后一段可知其他游客以为老人找回了钻石。

点评:本文大意:一群游客讨论在鱼身上找有价值的石头的话题,其中一位老人讲述了他亲身经历的一个真实的故事,当大家都以为他在鱼身上找到有价值的东西----钻石的时候,结果只是鱼骨头。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。