> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A small man went to a cinema, bought a tic

时间:2024-03-14 01:48:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A small man went to a cinema, bought a tic」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/449208.html
题目内容:

A small man went to a cinema, bought a ticket and went in. But after two or three minutes he came out, bought a second ticket and went in again.

After a few minutes, he came out again and bought a third ticket. Two or three minutes after that, he came out a third time and asked for another ticket.

But the girl said to him, “Why are you buying all these tickets? Are you waiting for friends in the cinema all the time?”

“No, I am not doing that,” answered the small man. “But a big woman always stops me at the door and tears (撕)my ticket up.”

The girl smiled and sold him another ticket.

小题1:One day a small man went to _____.

A.a shop

B.a hospital

C.a post office

D.a cinema小题2:The small man bought _____ tickets in all.

A.five

B.three

C.four

D.six小题3:The big woman _____.

A.didn’t let the small man in

B.was the ticket collector (收票员)

C.didn’t like a small man at all

D.was the doorkeeper (看门人)小题4:The small man _____.

A.enjoyed the film very much

B.didn’t like the film at all

C.didn’t see the film at all

D.was very clever小题5:The girl ______.

A.was the ticket seller

B.was the doorkeeper

C.was the ticket collector

D.was the small man’s friend

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:C

小题5:A

答案解析:

小题1:D 细节题。根据文章第一句A small man went to a cinema说明D正确。

小题2:C 推理题。根据文章第二段和最后一段After a few minutes, he came out again and bought a third ticket. Two or three minutes after that, he came out a third time and asked for another ticket.

The girl smiled and sold him another ticket.说明前后他一共买了四张票,故C正确。

小题3:B 推理题。根据倒数第二行But a big woman always stops me at the door and tears (撕)my ticket up.”说明这个人的电影院的检票员,故B正确。

小题4:C 推理题。这个人一直都在买票的过程中,根本就没有看到电影。故C正确。

小题5:A 推理题。根据第三段But the girl said to him, “Why are you buying all these tickets? Are you waiting for friends in the cinema all the time?”和最后一段 The girl smiled and sold him another ticket.说明这个女孩是买票的工作人员。故A正确。

点评:本文讲了一个笑话,一个人搞不清楚看电影的程序,每当自己的票被检票员撕掉就又重新买了一张票。讽刺了这个人的无知。本文内容很简单,集中考查了细节题,在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,因为这类题的答案在文章中可以直接找到。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。