> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

James Arruda Henry, a 98-year-old retired

时间:2024-03-14 01:34:21 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「James Arruda Henry, a 98-year-old retired」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/449029.html
题目内容:

James Arruda Henry, a 98-year-old retired lobsterman, has written and published his first book, "In a Fisherman's Language", after learning to read at the incredible age of 91.

Mr. Henry spent most of his life without even his closest family members knowing he was illiterate (文盲).Forced to quit school in the third grade to take some jobs, he kept the secret close to his chest - only telling to his late wife.

A family problem in his 90s sparked his encourage to restart his education."He signed a document he could not read," Mr Henry's granddaughter said. And then, after hearing about George Dawson, a son of slaves who learned to read at the age of 98 and went on to write a book of his own, entitled "Life Is So Good" at the age of 101, Mr. Henry took up reading.

"If he can do it.I'm going to try," Mr. Henry said.Starting with his name, he eventually moved on to ABC’s and children's books. He put them down for four years after the tragic loss of his wife. But eventually he went back to reading and with the help of his tutor began to record his life.

He wrote about his family’s voyage from Portugal to the U.S. his many journeys at sea and how he was unable to save another fisherman who had fallen overboard. He became a carpenter and even a professional boxer - and eventually built his own home in Stonington Borough.

His life stories have become so popular, in fact, nearly 800 copies were sold in the first two weeks of the book's release last month.One thousand more have since been printed as requests for the book flood in from as far as Germany.And now even Hollywood producers have approached Mr. Henry about optioning the rights to his life story for a big screen adaptation.

小题1:Which of the following is true of Mr. Henry?

A.He couldn't read when he was retired.

B.He was not a good student at school.

C.only his family members knew he was illiterate.

D.He published his book at the age of 91.小题2:Mr. Henry made up his mind to study because he.

A.had some trouble with his granddaughter

B.couldn't sign the document he was given

C.wanted to share his own experience with others

D.was inspired by George Dawson's story小题3:In his book, Mr. Henry didn't mention ____.

A.his family story

B.his school education

C.his journeys at sea

D.his work experiences小题4:What's the main idea of the last paragraph?

A.Nearly 800 copies of the book were sold.

B.The book was sold well in Germany.

C.His book was popular both at home and abroad.

D.Hollywood has planned to adapt his book for a movie.

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:B

小题4:C

答案解析:

小题1:根据"In a Fisherman's Language", after learning to read at the incredible age of 91.可知在他九十一岁才开始学习读书,所以他退休的时候还不会读书是正确的,故选A。

小题2:根据"If he can do it.I'm going to try," Mr. Henry said.故选D。

小题3:根据He wrote about his family’s voyage from Portugal to the U.S. his many journeys at sea and how he was unable to save another fisherman who had fallen overboard. He became a carpenter and even a professional boxer - and eventually built his own home in Stonington Borough..这段描述可知在他的书中,没有提到学校教育,故选B

小题4:根据His life stories have become so popular这句描述可知他的书在国内外都很受欢迎,故选C

点评:本文描写了一位老人在他九十一岁的时候开始读书,在九十八岁时写了他人生的第一本书。一定要注意体会老人的励志精神。先阅读问题,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。