> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

John Smith was a writer, who wrote detecti

时间:2024-03-14 01:22:52 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「John Smith was a writer, who wrote detecti」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/448870.html
题目内容:

John Smith was a writer, who wrote detective stories for magazines(杂志), though he never dealt with criminals(罪犯). One evening he could not finish an end for a story. He sat in his study(书房), but he had no ideas. So he decided to go to the cinema.

When he came back, he found that he had had a visitor. Someone had broken into his house. The visitor had had a drink, smoked several of his cigarettes and had read his story. The visitor left him a note. “I have read your story and I don’t think it is very good. Please read my suggestions and you can finish it. By the way, I am a thief. I’m not going to steal anything tonight. But if you become a successful writer, I will return.”

John read the thief’s suggestions. Then he sat down and wrote the rest of the story. He is still not a successful writer, and he is waiting for his “visitor” to return. Before he goes out in the evening, he always leaves a half-finished story in his study.

小题1:Detective stories are stories about_____.

A.science

B.children

C.the future

D.the police小题2:John went to the cinema because_____.

A.he was too tired

B.he wanted to look for a thief

C.he could not finish his story and hoped to get some ideas

D.he wanted to enjoy himself in the cinema小题3:The visitor came to John’s house in order to_____.

A.steal something

B.read the story

C.have a drink

D.visit the writer小题4:The visitor_____.

A.stayed in John’s house for a night

B.took some of John’s things away

C.left John some advice

D.was a good friend of John’s小题5:John would like to_____.

A.have a talk with his visitor

B.get more ideas from the visitor

C.make friends with the visitor

D.catch the visitor and take him to the police

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:A

小题4:C

小题5:B

答案解析:

小题1:D 推理题。根据文章第一段1,2行John Smith was a writer, who wrote detective stories for magazines(杂志), though he never dealt with criminals(罪犯).说明detective stories是与罪犯有关,故应该是关于警察和罪犯的。D正确。

小题2:C 推理题。根据第一段One evening he could not finish an end for a story. He sat in his study(书房), but he had no ideas. So he decided to go to the cinema.说明他没有写作的灵感了,想到电影院看电影找找感觉,写完那篇故事。故C正确。

小题3:A 推理题。根据第二段. I’m not going to steal anything tonight. But if you become a successful writer, I will return.”说明这个贼本来是想偷东西的,故A正确。

小题4:C 细节题。根据第二段第四行Please read my suggestions and you can finish it.说明C正确。

小题5:B 推理题。根据最后两行Before he goes out in the evening, he always leaves a half-finished story in his study.说明他仍然想从小偷那里得到建议,故B正确。

点评:文章讲述了一个作家无法写完一篇侦探小说,就去看电影以寻找灵感。回来的时候发现一个小偷进入他家,并给他一些写作方面的建议的故事。以间接事实的推理为主,结合上下文提供的语境和信息进行简单的概括和判断。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。